Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ASUS, Dahili M.2 Gen 4 SSD Yuvasıyla Gelen RTX 4060 Ti Modelini Gösterdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ekran kartlarının aranan markalarından biri olan ASUS, bu kez ilginç bir atılımla karşımızda. Marka kısa süre önce yeni bir konsept model duyurusu yaptı. Duyuruda yer alan modelin benzer ekran kartlarından büyük bir farkı var. Söz konusu ekran kartı, üzerinde dahili bir SSD yuvasıyla beraber geliyor.

Yani ekran kartının üzerine, anakarta takıyormuş gibi M.2 Gen 4 SSD takabiliyorsunuz. İlk etapta kulağa bir hayli ilginç gelse de yeni konseptin kendi içerisinde bir mantığı olduğunu da belirtelim ve detaylara geçelim.

ASUS, M.2 Gen 4 SSD Yuvalı RTX 4060 Ti Modelinde Neler Sunuyor?

Söz konusu RTX 4060 Ti modelinin arka kısmında ek bir yuva var ve burada Samsung 980 Pro 2TB SSD takılı olarak geliyor. Ekran kartını PCIe x16 yuvasına taktığınız zaman kart, “x8” yuvasını kullanıyor.

Geriye kalan boş veri hattı ise doğrudan SSD tarafından kullanılmakta. Böylece hem SSD hem de ekran kartı sorunsuz bir şekilde performans gösterebiliyor. Tabii ki akıllara gelen en önemli soru ısı sorununun nasıl çözüldüğü sorusu.

M.2 Gen 4 SSD Yuvali RTX 4060 Ti 5 M.2 Gen 4 SSD Yuvali RTX 4060 Ti 4 M.2 Gen 4 SSD Yuvali RTX 4060 Ti 3 M.2 Gen 4 SSD Yuvali RTX 4060 Ti 2 M.2 Gen 4 SSD Yuvali RTX 4060 Ti 6 M.2 Gen 4 SSD Yuvalı RTX 4060 Ti

Zaten ekran kartının bir ısınma kapasitesi var. Bunun üzerine bir de SSD’nin ısınma kapasitesi ekleniyor. ASUS, kartın üzerinde yer alan fanların, soğutma için yeterli olduğunu belirtiyor.

Üstelik yapılan testlerde de SSD’nin beklenen performansı gösterdiğini, hem okuma hem yazma hızlarında isteneni verdiğini anlıyoruz. Söz konusu ısı olunca, yük altında yapılan testlerde SSD’nin 50 derece altında sıcaklıklarda kaldığını belirtelim.

Tabii ASUS’un bu çalışması konsept bir çalışma. PCIe x16 yuvasının tüm hatlarını kullanmayan orta segment ekran kartlarında dahili SSD kullanılabilir mantığını ortaya koyan bir çalışma. Seri üretim yapılabilecek bir fikir mi ya da hayata geçer mi orası net değil.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler