Pazar, Eylül 8, 2024

ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition Özellikleri Neler?

Paylaş

ASUS ve Noctua arasındaki iş birliği, bu yıl da devam ediyor. Daha önce iki devin bir araya gelerek RTX 3080 ve RTX ekran kartlarını duyurduğunu görmüştük. Şimdi de ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition modeli duyuruldu.

Bir nevi iki devin ortaklığı yeni nesil ekran kartlarında da devam ettirilmiş oldu. Sessiz ve performanslı fanlarla beraber, yeni neslin daha da dikkat çekeceği kesin. Gelin ortaklığın yeni modelini yakından değerlendirelim.

ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition Neler Sunuyor?

ASUS’un termal AR-GE ekibi ile Noctua mühendislerinin ortak çalışmasıyla geliştirilen yeni ekran kartı, Noctua NF-A12x25 fanlarıyla beraber geliyor. Diğer birçok modelin aksine bu seride ön kısımda 3 değil de iki fan görüyoruz.

Bir hayli geniş olan iki fan, 120mm’lik. Fanların özel olarak geliştirildiğinin de altını çizmek lazım. Noctua bu modelde de Sterrox likit kristal polimer malzemeden üretilen kanatlara yer vermiş. Fanların daha verimli bir şekilde hava akışı sunmasını sağlayan yapı, aynı zamanda fanların gürültüsünü de en aza indiriyor.

Bu özel fanlarda tam orta kısımda yani göbek bölümünde ise hem titreşimi en aza indirmek hem de dayanıklılığı arttırmak adına metal ile güçlendirilmiş olan motor göbeği kullanılmış. Her zaman olduğu gibi sessiz çalışan ve serin tutan fanlar.

BENZER:  Ryzen 9000X3D Serisinin Tanıtımı CES 2025'e Ertelenebilir

ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition

ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition, sadece fan konusunda yenilenmemiş. ASUS, yeni ekran kartında buhar odası tasarımında da değişikliklere gitmiş durumda.

Yeni buhar odasında 8 adet ısı borusu kullanılıyor ve böylece kartın daha serin kalması sağlanıyor. Paylaşılan değerlere göre kart 320W güç seviyelerinde, 61.7 derecelerde kalıyor. Yani sizin anlayacağınız gayet serin çalışıyor.

Görsel olarak da şık bir ekran kartı diyebileceğimiz yeni özel model, temelde ise tüm RTX 4080 özelliklerini sunmakta. Teknik özellikler için detayları aşağı ekliyor olacağım. Ayrıca RTX 4080 için merak ettiğiniz tüm soruların cevaplarını da buradaki incelememizden alabilirsiniz.

Şimdilik ekran kartının ne zaman satışa çıkacağı ve fiyatının ne olacağı konusunda da herhangi bir açıklama olmadığını eklemek isterim.

ASUS GeForce RTX 4080 Noctua Edition Teknik Özellikler

  • Mimari: Ada Lovelace
  • CUDA Çekirdek: 9728 adet
  • Bellek: 16 GB GDDR6X
  • DLSS 3: Var
  • Yeni Nesil Işın İzleme: Var
  • Port: 2 adet HDMI 2.1a + 3 adet DisplayPort 1.4a
  • PCIe 4.0
  • Yapı: 4.3 slot
silkroadgaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler