Cumartesi, Temmuz 27, 2024

ASUS, İş, Oyun ve Eğitim İçin Yeni Dizüstü Bilgisayarlarını Tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS, CES 2021 içerisinde TUF Gaming, Zenbook, Expertbook, Chromebook ve VivoBook dizüstü bilgisayar serilerine yeni eklemeler yaptığını duyurdu. Evden iş yapanlara ve eğitim alanlara özel bilgisayarlar da bu serilerin içerisinde bulunuyor.

ASUS’un eş CEO’su Samson HU’ya göre bu yeni dizüstü bilgisayar serisi ‘üretkenliği ve eğlenceyi zirveye yükseltme’ geleneğini sürdürüyor. VPro desteği olan ve olmayan Intel 11. Nesil işlemcilere sahip yeni ASUS dizüstü bilgisayarlar, Intel Evo platformları olarak onaylandı.

Intel’in mobil bilgi işlem platformlarından sorumlu kurumsal başkan yardımcısı Chris Walker tarafından “ödün vermeyen performans, bağlantı ve yenilik için temeller sunar ve en son PC deneyimlerine güç verir.” yorumu yapıldı.

asus is egitim oyun icin yeni dizustu bilgisayarlarini tanitti haber gorseli 1

Zenbook serisi, ikincil tam genişlikte 4K ScreenPad Plus ile tamamlanan, 15 inç 4K OLED HDR ekrana sahip ve en yeni nesil Intel Core i9 işlemci, NVIDIA GeForce RTX 3070 dizüstü ekran kartı bulunduran yeni bir, çift ekranlı dizüstü bilgisayarı bünyesine katıyor.

NVIDIA Studio Dizüstü Bilgisayar olarak sertifikalandırılmış ve 32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar PCIe 3.0 SSD ile donatılmış olan Zenbook Pro Duo 15 OLED, 2x Thunderbolt 3 USB-C bağlantı noktaları dahil olmak üzere çok çeşitli G/Ç bağlantı noktalarına sahip. Aynı zamanda Wi-Fi 6 bağlantısı da bu dizüstü bilgisayar içerisinde bulunuyor.

Seriye yeni, daha küçük çift ekranlı bir dizüstü bilgisayar daha ekleniyor. 16,9 mm profiline rağmen ZenBook Duo 14, ana ekran olarak bir FullHD NanoEdge ekran kullanıyor ve Intel’in Xe grafikli 11. Nesil mobil işlemcilerine, aynı zamanda NVIDIA MX450 ekran kartı ekleme seçeneğine sahip.

Kapsamlı bir IO bağlantısıyla birlikte 17 saatlik pil ömrü, ASUS’un ZenBook Duo 14’ün talepkar kullanıcıları için bir seyahat arkadaşı olarak görülmesine olanak tanıyor.

ASUS, bu iki modelin yanı sıra, Intel ve AMD’nin en son işlemcileri tarafından desteklenen bir ZenBook 13 OLED, 11. Nesil çekirdek ve H serisi işlemciler içeren, aynı zamanda NVIDIA GTX 1650 ekran kartı bulunduran yeni bir ZenBook Flip 15 ve bir AMD işlemci ile donatılan yeni ZenBook 14 üzerinde çalışmalarını yürütüyor.

ASUS ZenBook Pro Duo 15 OLED’in, 2021 yılının 2. çeyreğinde satışa sunulması planlanıyor. ZenBook Duo 14’ün Şubat ayı başında ve ZenBook 13 OLED, ZenBook Flip 15 ve ZenBook 14, 2021 yılının 2. çeyreğinde satışa sunulacak.

asus is egitim oyun icin yeni dizustu bilgisayarlarini tanitti haber gorseli 2

Diğer ASUS oyun serisi dizüstü bilgisayarlar, 11. Nesil Intel Core-i7 işlemci ve NVIDIA GeForce RTX 3070 dizüstü bilgisayar ekran kartı içeren yeni 15 inç TUF Dash F15 dizüstü bilgisayarlarla genişliyor. 240 Hz’lik bir yenileme hızı ve 3 ms’lik bir tepki süresine sahiptir ve e-spor oyuncularına eşit avantajı sunar.

Tüm bunları beslemek için ASUS, Dash F15 dizüstü bilgisayarlarını USB-C şarj ile donatıyor ve pil 16,6 saate kadar sürekli video oynatma kapasitesine sahip. İnce tasarımına rağmen Dash F15, ısıyı güçlü bileşenlerinden etkili bir şekilde dağıtabilen soğutma sistemi kullanıyor. 1x ısı dağıtıcı, 5x ısı borusu ve 2x 83 kanatlı fandan oluşuyor.

ASUS TUF Dash F15, 2021 yılının Şubat ayından itibaren satışa sunulacağı belirtildi.

asus is egitim oyun icin yeni dizustu bilgisayarlarini tanitti haber gorseli 3

ExpertBook B9, kullanılan pile bağlı olarak olarak yaklaşık 880 / 1005g ağırlığıyla ‘dünyanın en hafif 14 inç iş dizüstü bilgisayarı’ olarak görülebilir. Yerleşik Intel Iris Xe grafiklere sahip 11. Nesil Intel Core i7 işlemciler, RAID 0 ve RAID 1 desteğiyle iki kata kadar 2 TB SSD ile donatıldı.

Gelişmiş fiziksel ve sanal güvenlik için, bu dizüstü bilgisayarlar endüstri lideri MIL-STD 810H ABD askeri test standardını karşılıyor. Parola ve şifreleme anahtarlarını depolamak için bir Kensington NanoSaver Platform Modülü (TPM) 2.0 yongası içeriyor.

asus is egitim oyun icin yeni dizustu bilgisayarlarini tanitti haber gorseli 4

Yeni VivoBook S14, ultra hafif ve şık bir kasa, en yeni Intel 11. Nesil Core işlemciler, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar PCIe SSD depolama ile birlikte geliyor. Kullanıcılar isteğe bağlı olarak performansı daha da artırmak için Intel Optane Memory H10’u da seçebilirler.

Şık bir 15.9 mm profil ve 1.3Kg ile ultra taşınabilir S14, bir NanoEdge ekran, Wi-Fi 6 desteği, Thunderbolt 4 USB-C arabirimleri, USB-A 3.2 Gen1 arabirimleri ve bir microSD kart okuyucu dahil olmak üzere çok sayıda bağlantı noktası içeriyor.

asus is egitim oyun icin yeni dizustu bilgisayarlarini tanitti haber gorseli 5

ChromeBook CX9, Xe grafikli Intel 11.Nesil Core-i7 tarafından destekleniyor. Her yere taşınabilirlik sunmak üzere tasarlanan bu dizüstü bilgisayar, 16mm profil, Wi-Fi 6 desteği ve 14 inç NanoEdge FullHD ekrana sahip hafif bir kasaya sahip.

ExpertBook B9 gibi, CX9’da MIL-STD 810H ABD askeri test standartlarını karşılar. Ek güvenlik özellikleri arasında hassas bilgilerin depolanması için Titan C güvenliği, şifresiz oturum açma için parmak izi sensörü ve web kamerası kalkanı bulunuyor.

ASUS aynı zamanda, Intel Iris Xe grafiklere sahip 11. Nesil Intel Core işlemci ile donatılmış 15.6 inç Chromebook Flip CX5’i de piyasaya sürdü.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler