Perşembe, Nisan 25, 2024

ASUS ROG, Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS’un oyunculara hitap eden markası olan Republic of Gamers tarafından Computex 2019 fuarında tüm dünyadaki oyuncuları heyecanlandıracak yeni ürünlerini tanıttı.

Tüm oyuncuların yakından takip ettiği Computex 2019 fuarında ASUS Republic of Gamers, oyuncular için tasarlanmış kulaklık, taşınabilir oyuncu monitörü, güç kaynağı, AIO soğutucu ve yeni Aura Creator RGB LED kontrol yazılımını tanıttı. Bu fuarda tanıtılan tüm ASUS ROG ürünlerini bu yazımızda sizin için derledik.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 2 PCH

ROG Theta 7.1 Çevresel Ses Özellikli Oyuncu Kulaklığı

Oyuncular tarafından oldukça sevilen ROG Centruion modelinin izinden giden bu kulaklıkta sekiz adet ayrı sürücü ve sektörün ilk subwoofer’ı sesi olduğu gibi oyunculara iletiyor. Sanal Subwoofer’larla desteklenen ASUS Essence sürücüleri, derin baslar ile birlikte çevreleyici ses ortamı oluşturuyor.

ESS SABRE9601 dörtlü amplifikatör ve üst seviye ROG anakartlarda kullanılan özel ayarlı 7.1 DAC ile ev sineması çıkışı elde eden kulaklık, kayıpsız ses deneyimi sunuyor.

Yapay zekalı gürültü önleyici mikrofona sahip olan kulaklık kullanıcıların seslerini tespit ederek daha temiz ve gürültüsüz bir iletişim sağlıyor.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 3 PCH

ROG Theta Electret Hi-Fi 3.5 mm Oyuncu Kulaklığı

Hi-Fi destekli Theta Electret oyuncu kulaklığında bulunan yüksek doğruluklu elektret sürücüler ile dinamik subwoofer’ları birlikte sunarak her tür kullanım senaryosunda olağanüstü ses kalitesi sunuyor. Gerçekçi stereo sesler güçlü ve etkili baslarla destekleniyor. Hi-Fi desteği sayesinde Hi-Fi sistemlere bağlayarak yüksek ses kalitesindeki sesleri en iyi şekilde verebiliyor.

Bakırdan üretilen gümüş kaplama 3.5 mm bağlantı kablosu, yüksek frekanslı ses üretimini destekliyor ve tüm ses türlerinde mükemmel doğruluk sunuyor. Böylece daha gerçekçi ses deneyimi elde edilebiliyor.

Ayrıca TeamSpeak ve Discord sertifikalı entegre Boom mikrofonla birlikte oyun içinde daha net bir iletişim sağlıyor.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 4 PCH

ROG Strix XG17 240 Hz Yenileme Hızına Sahip İlk Taşınabilir Oyuncu Monitörü

17.3 inç boyuta sahip 1920 x 1080 çözünürlüğinde olan monitör, 240 Hz tazeleme hızı ve 3 ms tepki süresine sahip. Dizüstü bilgisayar kullanıcıları bilgisayarını bu monitöre bağlayarak oyundan tam performans alabilecekler. Micro HDMI ve Type-C girişine bilgisayarlarını bağlayarak hemen kullanılabiliyor. Üzerinde bulunan dahili hoparlör sayesinde ek hoparlör bağlamanıza gerek kalmıyor.

800 gram ağırlığındaki ROG Strix XG17, içersinde bulunan dahili batarya sayesinde gücü başka bir yerden almasına gerek kalmıyor. Hızlı şarj desteği de bulunan monitörü bir saat şarj ettikten sonra 240 Hz olarak 2.7 saat boyunca kullanılabiliyor.
Monitörde 48 Hz – 240 Hz arasında çalışan adaptive-sync desteği bulunuyor. Bu özellik sayesinde oyunlarda daha akıcı şekilde görüntü elde edilebiliyor.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 5 PCH

ROG Strix 750W Gold ve 650W Gold Oyuncu Sınıfı Güç Kaynakları

750W ve 650W seçenekleriyle gelen bu güç kaynakları 80 PLUS® Gold sertifikasına sahip. 13 mm çapında fanlara sahip olan güç kaynağı oldukça sessiz ve serin bir şekilde çalışıyor. Modüler kablo sayesinde kullanılmayan kablolar güç kaynağından çıkarılabiliyor. Böylece kasadaki kablo kirliliği azalmış oluyor.

Japon üretimi kapasitörler ve düşük RDS (açık) MOSFET’ler, 10 yıllık garanti için temel oluşturuyor. Kaliteli Japon üretimi kapasitörler sayesinde uzun zaman boyunca arıza yapmadan kullanılabiliyor.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 6 PCH

ROG Strix LC 120/240/360 RGB Parlak Renklere Sahip Sıvı Soğutma Sistemleri

ROG Strix LC soğutucular, kapalı döngü ile yüksek performanslı sıvı soğutma sağlıyor. Hız aşırtmaya hazır Intel Core veya AMD Ryzen işlemcilerinden en yüksek değeri almak isteyen kullanıcılar bu soğutucularla işlemcilerini daha yüksek performansta çalıştırabiliyorlar.

ASUS bu seriyi 120, 240 ve 360 mm boyutlarındaki adreslenebilir RGB fanlarla renkli bir tarz yaratmaya imkân tanıyan yeni modellerle genişletiyor. Adreslenebilir RGB’lere sahip, ROG tasarımı radyatör fanları, hava akışını ve statik basıncı optimize ediyor ve akustiği geliştiriyor. Ayrıca Aura Sync desteği sayesinde tüm Aura Sync aksesuarlar ile birlikte güzel ve uyumlu bir görünüme kavuşuyor.

ASUS ROG Computex 2019 Fuarında Oyuncuların Çok Seveceği Yeni Ürünlerini Tanıttı 7 PCH

Aura Creator (beta): Kişiselleştirilmiş RGB LED Aydınlatmada Yeni Seviye

Auro Sync destekli aksesuarlarda tam kontrol sağlayan bu yazılım ile kendi animasyonunuzu oluşturabilirsiniz. Kullanışlı ve kolay arayüzü sayesinde bu programı amatör kullanıcılar kolaylıkla kullanabilir. Tecrübeli kullanıcılar ise güçlü araçlar ile birlikte tam istediği gibi animasyon oluşturabilir.

ROG standında, Aura Creator (beta) ile tasarlanan ve kontrol edilen ışık gösterilerine sahip iki demo oyun sistemi yer alıyor. Bunlardan ilki, güçlü ROG Strix Scar III dizüstü bilgisayar ile oluşturulan bir sistem. Karmaşık bir RGB düzeni; ROG Delta oyuncu kulaklığı, ROG Gladius II Origin optik oyuncu faresi ve ROG Balteus Qi RGB mouse pad üzerinde devam ediyor. Diğer sistem ise en yeni 3. Nesil Ryzen işlemcileri destekleyen ROG Strix X570-E Gaming anakarta sahip bir masaüstü bilgisayar.

Peki ya siz bu ürünler arasından hangisini beğendiniz? Yorumlarda fikirlerinizi belirtin. 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler