Cumartesi, Nisan 20, 2024

Çift GTX 1080’li Asus ROG GX800 teknik özellikleri ve fiyatı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus firması Republic of Gamers adını verdiği seriyi genişletmeye devam ediyor. GTX 1080 ekran kartı bulunan yeni Asus ROG GX800 dizüstü bilgisayarını duyurdu. Oyuncular için vazgeçilmez sistem özellikleri ile gelen seri aynı zamanda sıvı soğutmaya sahip.

Asus ROG GX800 Neler Sunuyor ?

Açıkçası teknik özellikleri okurken kendimden geçtiğimi belirtmem lazım. Piyasa satış fiyatının da açıklanmadığını görünce bir rahatlama geldi. Çünkü ne zaman böyle güzel sistemleri görsek fiyattan dolayı hevesimiz kursağımızda kalabiliyor. O yüzden şuan için keyfini çıkartabiliriz dostlar.

asus-rog-gx800-tanitim-007
Konumuza tekrar dönecek olursak Asus ROG GX800 dizüstü bilgisayarı bugün keyifli bir tanıtım ile duyuruldu. Intel’in Skylake serisinden Core i7-6820HK işlemcisinden gücünü alan bu canavar, 3.6 GHz hıza kadar ulaşabiliyor.

Aynı zamanda tek tık ile (Asus Hydro) Overclock yapabiliyorsunuz. OC modunda bilgisayarın performansı 4.2 GHz kadar sıçrayabiliyor. 64 GB RAM DDR4 bulunan oyuncu laptopu 2800 MHz hıza sahip.

asus-rog-gx800-performance
Şimdi size asıl bombayı söylüyorum, hazır mısınız ? Bu dizüstü bilgisayarda tam iki adet GTX 1080 ekran kartı bulunuyor. SLI kavramını Asus ROG GX800‘de gördüğümüz ve hız aşırtma ile 1961 MHz hıza ulaşabilen ekran kartları, 3DMark’ın Fire Strike Ultra testinde 10.395 puan aldığı açıklandı. Ek olarak sistemin içerisinde üç adet 512 GB SSD bulunduğunun altını çizelim.

asus-rog-gx800-tanitim-002
Ekranda Neler Var ?

Asus bu serisi ile piyasayı adeta yerinden oynatacak diyebilirim. Şuanda GX800 oyuncu bilgisayarının ekranı dünyada ilk kez 18 inç gerçek 4K UHD çözünürlükte tasarlanmış. Toplamda 3840 x 2160 çözünürlük sunan ekran G-Sync desteği ile birlikte geliyor.

Bir de sistemin çok iyi soğutması bulunuyor. Zaten görüntülerde de gördüğünüz üzere arkadaki soğutma bloğunun tek başına 4.5 kilosu var.

asus-rog-gx800-sogutma-blogu
Piyasa Fiyatı Ne Kadar Olacak ?

5.7 kilogram ağırlığa sahip olan Asus ROG GX800 için “çok ağır” kavramı yakıştırılıyor. Fakat içerisinde bu kadar sistemin sığdırılmış olmasına baktığımızda değerler gayet normal seviyelerde. Bu sistemin şuanda yurt dışı satış fiyatı henüz kesinleşmedi.

Edindiğimiz bilgilere göre 6 bin dolar civarlarında olacağı söyleniyor. Türkiye fiyatını şöyle bir düşünecek olursak (hele ki bu dolar seviyesinde) nereden baksak 26 bin TL ve civarlarında tekabül ediyor.

asus-rog-gx800-tanitim-006

asus-rog-gx800-tanitim-005

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler