Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Oyuncular için Özel Telefon: ASUS ROG Phone 8 Tanıtıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Her ne kadar istenen seviyede yaygınlaşmamış olsa da artık oyuncu telefonlarının akıllı telefon sektöründe belli bir yeri var. Birçok marka bu alanda yeni ürünler sunmaya devam ediyor. ASUS’un ROG serisi de oyuncu telefonu kategorisinin en iddialı serilerinden biri. CES 2024 kapsamın da ASUS, serinin yeni oyuncusunu da sahneye çıkardı. ASUS ROG Phone 8 duyuruldu.

Tam bir oyun canavarı olarak tasarlanan yeni akıllı telefonun özelliklerine ve tasarım detaylarına daha yakından bakalım. Zira bu kez ASUS’un farklı sürprizleri de var.

ASUS ROG Phone 8 Fiyatı, Özellikleri ve Tasarımı

Yeni model yine oyunculara hitap eden bir tasarımla beraber geliyor. Ön kısımda düz çerçeveler ve ekran üzerinde tek bir kamera alanı karşımıza çıkarken, arka kısımda ise özel olarak hazırlanmış bir kamera alanını görüyoruz.

Telefonun tasarım anlamında en çok dikkat çeken bölümü ise hemen alt kısma eklenen LED aydınlatma alanı. 341 LED’lik Mini LED logo, özel aydınlatma modları sayesinde ASUS ROG Phone 8’in bir oyuncu telefonu olduğunu ortaya koyuyor.

Gelelim telefonun özelliklerine. Temel modelin yanında Pro modelini de gördüğümüz akıllı telefonda, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi yer alıyor. RAM kısmında da temel modelde 12 GB ve 16 GB seçenekleri sunulurken, Pro modelde ise 24 GB RAM seçeneğinin sunulduğunu görüyoruz.

ASUS ROG Phone 8

Ekran kısmında ise tam da oyuncuların seveceği bir yapıya yer verilmiş. Akıllı telefon 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. LTPO ekranda çözünürlük kısmında Full HD+ değeri sunulurken, maksimum 165 Hz yenileme hızı değerlerine de yer veriliyor.

Bunun dışında ekranın dinamik yenileme aralığı ise 1 Hz ile 120 Hz arasında değişiyor. Ekranın yenileme hızı yüksek olduğu gibi parlaklık değeri de yüksek. 2500 nit gibi çok iddialı bir parlaklık değerinin sunulduğunu görmekteyiz.

Oyuncu telefonlarında çok önem verilen bir kısım değil ama ASUS ROG Phone 8 için kamera özelliklerinden de bahsedelim. Telefonda kamera kısmında da yüksek teknolojiler kullanılmış. Ana kamera kısmında 50 MP Sony IMX890 sensör var.

Hibrit gimbal sabitleyici 3.0 teknolojisiyle gelen yeni ROG Phone, ana kameraya ek olarak 13 MP değerinde ultra geniş açı kamerasına ve 32 MP değerinde 3x telefoto kamerasına sahip. Yani her ne kadar bir oyuncu telefonu olsa da kamera konusunda da iddialı modeller arasında yer almakta.

Yapay Zeka Özellikleri ile Dikkat Çekecek

ASUS ROG Phone 8 modelinin önemli farklarından birisi de yapay zeka artısını sunması oldu. Telefon aktif olarak yapay zekadan yararlanabilecek. Yapay zeka özellikle oyunlarda kullanıcılara yardımcı olacak.

Oyunlarda yer alan metinlerin tanınması, bölümlerin geçilmesi için gerekli olan rehberlerin bulunması gibi işlemleri yapabilecek bir yapay zekadan söz ediyoruz. Yapay zekanın diğer bir güzel yanı ise akıllı telefon için kendi duvar kağıtlarınızı oluşturmanıza izin verecek olması. Yerleşik yapay zeka sayesinde kendi duvar kağıtlarınızı tasarlayabileceksiniz.

ASUS ROG Phone 8

ASUS ROG Phone 8 Fiyatı Nasıl?

Son bölüme geçtiğimiz zaman fiyatlar karşımıza çıkıyor.  Tabii ki bu modelleri uygun fiyata beklemiyorduk. Öyle de oldu. Yeni serinin fiyatı bir hayli yüksek.

  • 12 GB RAM ile 256 GB depolama Alanı – 1099 dolar
  • 16 GB RAM ile 512 GB depolama Alanı – 1199 dolar
  • 24 GB RAM ile 1 TB depolama alanı – 1499 dolar

Yeni akıllı telefon Bahar aylarında satışa çıkacak ama tüm ülkeler için hemen satış başlamayacak. Belirlenen bölgelerde satış olacak. Bu modelin ülkemizde satılmasını ise beklemiyoruz.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler