Çarşamba, Nisan 24, 2024

ASUS ROG STRIX Radeon RX Vega 56 Ekran Kartını Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS ekibi yeni ROG Strix Radeon RX Vega 56 ekran kartını duyurdu. Yeni seriye göz attığımızda HBM2-Powered Vega mimarisi adı altındaki şuanda tek ASUS kart olarak gün yüzüne çıktı. Ancak ASUS ilk RX Vega 64 özel tasarımını değil, aynı zamanda ilk RX Vega 56 modellerini de duyurmuştu. Dilerseniz şimdi ASUS ROG STRIX RX Vega 56 ekran kartına yakından bir göz atalım.

ASUS ROG STRIX RX Vega 56 Neler Sunuyor ?

Şuanda her iki kart için de üçlü fan olduğunu ve 2.5’lik bir yuvaya sahip olduğunu belirtelim. Kartlar çalışabilmek için iki adet 8 pinli güç konektörünü üzerinde barındırıyor. Referans tasarım ile karşılaştırıldığı zaman ek bir DVI-I portu eklenmiş durumda. Tasarım açısından bir değişiklik olmadığını görsellerden net bir şekilde görebiliyoruz. Fakat ilk model (ROG-STRIX-RXVEGA56-8G-Gaming), ROG-STRIX-RXVEGA56-O8G-Gaming (OC Sürümü)’e göre biraz daha yavaş kalıyor. Fakat teknik özelliklerin henüz resmileşmediğini de belirtmemizde fayda var.

Radeon RX Vega 64 ve 56 ROG Strix ekran kartları Eylül ayında piyasadaki yerini alacak. Sonrasında ise performans testleri ve sistem rehberleri için kartları ofisimizde konuk edeceğiz. Teknik özelliklere geçmeden önce son olarak ekran kartımızda yine ASUS‘un alışageldiği Aura Sync RGB aydınlatma olduğunu da belirtelim.

ASUS ROG STRIX RX Vega 56 002

ASUS ROG Strix Radeon RX Vega 56

ASUS ROG STRIX RX Vega 64

ASUS ROG Strix Radeon RX Vega 64

Teknik Veriler

– En iyi VR ve 4K oyunlar için Aura Sync RGB aydınlatma

– 8 GB bellek kapasitesi

– Maksimum hava akışı ve daha uzun fan ömrü için IP5X sertifikalı fanlar

– ASUS FanConnect II ile hibrit kontrollü fan başlıkları ile optimum sistem soğutması

– VR uyumlu HDMI bağlantı noktaları

– XSplit Gamecaster ile GPU Tweak II uygulamaları sayesinde performans düzenleme ve gerçek zamanlı akış.

Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler