Perşembe, Mart 28, 2024

ASUS, ROG Strix Scope Klavye Modelini Duyurdu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın önde gelen PC ve donanım üreticisi ASUS, Republic of Gamers oyuncu serisine yeni bir klavye ekledi. ROG Strix Scope adı ile duyurulan klavye, FPS türü oyuncu odaklı geliştirildi.

Republic of Gamers serisi ile oyuncu tarafında özel donanım ve ekipmanlar geliştiren ASUS, serisini yeni bir klavye modeli ile genişletiyor. Duyurusu yapılan klavye, Xccurate adı verilen özel geliştirilmiş tasarım ile geliyor ve FPS türü oyuncuları odağına koyuyor.

Daha Büyük CTRL, Daha Küçük Win Tuşu

Mekanik bir model olan ROG Strix Scope, tasarım noktasında ince farklılıklar sunuyor. Bu noktada klavye, hemen hemen tüm FPS oyunlarında aktif olarak kullanılan CTRL tuşunu daha geniş yapılı tasarlayarak tuş ile olan etkileşimi arttırmayı hedefliyor. Aynı şekilde oyuncuların çoğu zaman kabusu haline gelen Windows tuşu da, yanlış kullanımı azaltmak amacı ile küçültülmüş.

Tamamen siyah bir yapıya ek alüminyum üst plaka ile gelen ROG Strix Scope, oyunculara hem dayanıklılık sunuyor hem de küçük özelleştirme imkanı tanıyor. Bu özelleştirmelerin başında gümüş renkli tuş başlıkları bulunuyor. Ayrıca klavye, tuşlar üzerinde tam özelleştirme imkanı sunan RGB aydınlatmayı da Aura Sync ile desteklemiş durumda. RGB desteği, klavye üzerinde konumlandırılan ROG logosunda da mevcut.

ASUS ROG Strix Scope Klavye Modelini Duyurdu 2 1

Diğer tarafta klavye, F tuşları ile medya tuşlarını birlikte kullanabilen özel tuşları da klavyesine konumlandırmış. Bu noktada F5 tuşundan sonra tuşların üzerinde medya kontrol işaretleri beliriyor. Ancak aynı tuşların ön kısımlarında, F6 ile devam eden işaretler de mevcut. ASUS, tuşların daha dikkat çekici olması amacıyla farklı bir tasarım dili kullandığı tuşları kontrol etmek için FN tuşuna görev veriyor.

Cherry MX Mekanik Anahtarlar

ASUS ROG Strix Scope, mekanik yapılı gücünü Cherry MX marka anahtarlardan alıyor. Bu noktada anahtarların kırmızı; mavi, siyah, sessiz kırmızı ve hızlı gümüş renklerini destekleyen klavye, kullanıcıya geniş bir tercih skalası sunuyor.

ASUS ROG Strix Scope Klavye Modelini Duyurdu 1

Tuşlara destek çıkacak olan yazılım ise Armoury II yazılımı. Geniş kontrol seçeneklerini üzerinde taşıyan yazılım, basit arayüzü ile de kullanıcıların kullanım deneyimini arttırıyor. Yazılım ile birlikte oyuncular; kullanım profilleri, renk ve aydınlatma efektleri, makro ya da görev atamaları gibi birçok ayarlamayı gerçekleştirebiliyor. 

Özetleyecek olursak ASUS ROG Strix Scope, oyuncular için yeni bir performans klavyesi olarak görev almaya geliyor. Bu noktada iF Ürün Tasarım Ödülü’nü de elinde bulunduran klavye, CES 2019 fuarında Strix CTRL adı ile tanıtılmıştı. 

ASUS ROG Strix Scope, Mayıs ayı içerisinde ülkemizde de satışa sunulacak. Ürünün satış fiyatının ise 699 TL olması bekleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler