Cuma, Nisan 19, 2024

ASUS RTX 2080 Ti (Strix, Turbo, Dual) Ekran Kartı Serisi Görüntülendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Pazartesi günü gerçekleştirilecek olan NVIDIA lansmanından önce tüm firmalar yeni ekran kartlarını duyurdu. ASUS tarafından da RTX 2080 Ti ROG Strix, Turbo ve Dual ekran kartı modellerini görüyoruz. Tasarımsal olarak değişen yeni seriler, bakalım bizlere neler sunuyor?

En Büyük Değişiklik Fanlarda

RTX 2080 Ti serisi resmi olarak Pazartesi günü gelecek diyoruz ama, gözünüzde canlanan tasarımın şehvetini de az çok tahmin edebiliyoruz. Fakat bu konuda biraz hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Zira tüm geliştirici firmalar tasarımsal olarak çok büyük adımlar atmamış. Belki bu durum sizde biraz heves kırıklığı oluşturabilir.

ASUS RTX 2080 Ti ekran kartı serilerine baktığımızda ise sadece hafif bir tasarımsal dokunuşun olduğunu fark ediyoruz. En büyük değişiklik ise fanlara uygulanmış. Tüm fan yaprakları bir daire içinde kavisli olarak sıralanmış durumda. Bu yeni tasarım soğutma açısından daha etkili olacaktır ama en büyük soru işareti performansta.

Öteki tarafta kartların bir diğer ortak özellikleri siyah sade tasarıma sahip olmaları. Şuan için sızdırılan görüntülere baktığımızda en azından bu detayları görüyoruz. Henüz çalışır vaziyette kimse test edebilmiş değil.

ASUS GeForce STRIX RTX 2080 Ekran Karti

RGB’ler Ne Durumda?

Merak etmeyin yeni ASUS RTX 2080 Ti ekran kartı serisinde yine gümbür gümbür RGB aydınlatmalar olacak. ROG serisinden bahsediyoruz yahu. RGB’siz olur mu? Kavga sebebi! Sadece RTX Turbo serisinde fanın arka tarafına gizlenmiş olan küçük bir LED aydınlatma göreceksiniz.

ASUS GeForce STRIX RTX 2080 Ekran Karti 002

Bir Şey Dikkatinizi Çekti mi?

Buraya kadar her şey normaldi. Peki bir detay dikkatinizi çekmedi mi? Konunun başlığında da yer alan ASUS RTX DUAL serisi bir ekran kartını ilk defa orta segmentten ayırarak üst segmentte görüyoruz. Önceden sadece GTX 1060 ve RX 580 ekran kartlarında ismini çokça görürken, artık sınıf atladığına da şuanda hep birlikte şahit olmuş oluyoruz.

ASUS GeForce RTX 2080 TURBO Ekran Karti

ASUS GeForce RTX 2080 TURBO Ekran Karti 002

ASUS GeForce RTX 2080 DUAL Ekran Karti

ASUS GeForce RTX 2080 DUAL Ekran Karti 02

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler