Salı, Nisan 23, 2024

ASUS Yeni X299 Serisi Anakartlarını Duyurdu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS yeni çıkacak Intel Core X serisi için üç yeni X299 anakart modeli tanıttı. Yeni kartların özellikleri arasında hızlandırılmış Ram desteği, gelişmiş güç devreleri, CPU üzerinde Intel Virtual RAID (VROC) desteği, daha iyi bir ağ bağlantısı ve USB portları yer alıyor. Anakartların üçü de bilgisayarınız için en uygun frekansı ve voltaj ayarını bulabilmek için CPU’yu otomatik olarak ayarlayabilen “AI Hız Aşırtma” teknolojisine sahip. Gelin şu anakartların özelliklerine yakından bakalım.

ROG Rampage VI Extreme Encore Özellikleri

ROG Rampage VI Extreme Encore, EATX biçiminde oldukça şık bir anakart. Üzerinde bulunan 1.77 inçlik LiveDash OLED ekranı sayesinde POST kodlarını, sistem bilgilerini veya özel görselleri gösterebiliyor. Daha sade bir görünüm seven kişiler ekran ve dahili aydınlatmaları kapatabiliyorlar. Anakartın üzerindeki tüm ana PCIe yuvaları SafeSlot metal desteği ile koruma altına alınmış durumda. Böylece büyük ekran kartları bile kolaylıkla takılabiliyor.

ROG Rampage VI Extreme Encore 2D Aura min

Yeni çıkacak Intel Core X serisinin en güçlü yongalarına bile OverClock (Hız aşırtma) yapabilen anakart, gücünü 16 Güç fazından alıyor. Intel Core X serisi hız aşırtması yapıldığında çok fazla güç harcayabildiği için anakarttaki ProCool II yedek güç bağlantıları ile akım kapasitesi arttırılıp iletim kaybı azaltılıyor.

ROG Rampage VI Extreme Encore 3D 1 min

Anakartta 8 adet Ram yuvası bulunmakta. Bu sayede kullanıcılara 4266MT/s hızına ulaşabilen 256 GB Ram desteği sunabiliyor. Ayrıca özel OptiMem III teknolojisi ile de hız aşırtma tutkunlarının kullandıkları Ram’lerin sınırlarını zorlamasına yardım ediyor.

ROG Rampage VI Extreme Encore 3D min

Anakartta bulunan SupremeFX S1220 ses devrelerinde bulunan özel kulaklık amplifikatörü, Japon üretimi olan kapasitörler ve sinyal bütünlüğünü koruyan ayrı PCB katmanları yer alıyor. Ek olarak eklenen  DTS Sound Unbound özelliği sayesinde, bu özelliği destekleyen oyunlar oynandığında oyuncu oyunun içerisindeki her nesnenin konumunu en iyi ve hassas bir şekilde algılayabilecek.

ROG Strix X299-E Gaming II Özellikleri

En başta oyuncular olmak üzere, tüm bilgisayar meraklılarının anakartlarda beklediği belli başlı özellikler bulunuyor. Bunların arasında en iyi performans, kolay hız aşırtma, şık görünüm ve fazlalık olmayan yararlı bilgiler yer alıyor. İşte bu saydıklarımızın hepsine ROG Strix X299-E Gaming II anakartı uyuyor.

ROG Strix X299 E Gaming II 2D min

CPU soketinin hemen yanında yer alan 1.3 inç boyutundaki LiveDash OLED ekran, sistem bilgilerini göstermeye veya şık görüntüye katkı sağlamaya yarıyor. Anakart işlemciyi beslemek ve hız aşırtma yapmak için 12 güç fazlı bir VRM‘den destek alıyor. İşlemcinin hızını artırmak isteyen kullanıcılar “AI Hız Aşırtma” özelliği ile en iyi hız aşırma ayarını bulabiliyorlar.

ROG Strix X299 E Gaming II 3D 1 min

İşlemciye hız aşırma yapıldığında güç bağlantılarında sorun yaşanabiliyor. Bu durumda ise devreye yedek 12V ProCool II bağlantıları giriyor ve daha fazla akım yaparak sorunsuz bir şekilde hız aşırması yapmayı sağlıyor. Anakartta 256 GB Ram desteği bulunuyor. 4266 MT/s ve ötesi hızlardaki bellekler yuvalara kolayca yerleştirilebiliyor. Anakartın 3 PCIe yuvası da SafeSlot özelliğine sahip. Böylece birden fazla GPU kullanan sistemler kolayca destekleniyor.

Kartın iletişim görevini Realtek 2,5 Gbps ve Intel Gigabit Ethernet adaptörü üstleniyor. Ayrıca kartta 2,4 Gbps’e kadar kablosuz bant genişliği sunan Intel Wi-Fi 6 AX200 adaptör ve Bluetooth 5.0 desteği bulunuyor. Bunun yanı sıra Sonic Studio III ve DTS Sound Unbound özellikleri de bulunuyor.

Prime X299-A II Özellikleri

Rampage ve Strix anakartlar yüksek performansları gibi şık görünümlere ve güzel özelliklere sahip olsalar da bazı kullanıcılar bunlara değil, direk sonuca bakıyorlar. Sade ve sağlam bir X299 anakart arayanlar için ASUS Prime X299-A II ön plana çıkıyor.

Prime X299 A II 2D Aura min

Üç yeni model arasında en uygun fiyatlı olan Prime X299-A II, 12 güç fazı, tamamen dijital VRM’i ve ProCool II yedek güç bağlantısı ile en üst düzey Intel Core X serisi işlemcilerinin bile üstesinden gelebilecek kapasiteye sahip. Bu anakartda da tıpkı daha üst düzey anakartlarda olduğu gibi üç adet PCIe x16 SafeSlot bulunuyor. Böylece SLI veya CrossFireX şeklinde birden fazla ekran kartına destek verebiliyor. Anakartta 256 GB Ram desteği bulunmakta. Ayrıca üç adet PCIe x4 M.2 yuvası bulunuyor. Bu model gerekli donanımlarla Intel VROC yapılandırmalarına da destek veriyor.

Prime X299 A II 3D 1 min

Prime X299-A II bir yönüyle gösterişli kardeşlerinin önüne geçiyor. Bu model daha çok profesyonel kullanıcılara yönelik olduğu için anakartın üzerinde bir adet Thunderbolt 3 başlığı eklenmiş durumda. Böylece tercihe bağlı sunulan ASUS ThunderboltEX3 kartıyla yeni nesil çevre birimleri kullanılabiliyor. Özellikle ses ve video ekipmanları Thunderbolt 3’ün düşük gecikme süresi ve yüksek bant genişliğinden faydalanıyor. Ses keyfi ise DTS:X Ultra 3D ses konumlandırma ile zenginleştirilen Realtek S1220A Codec ile sağlanıyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler