Cuma, Mart 29, 2024

ASUS Zenbook UX303UB Ön İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Asus üretimi Zenbook serisinin iri modellerinden birisi olan Zenbook UX303UB modeli ile karşı karşıyayız. Genel dış görünüş yapısı itibari ile kaslı ve büyük görünmesi çekiciliğini arttırdığı gibi, oyun performansı, kaliteli metal malzemesi ve bol bağlantı arayüzleri ile ön plana çıkıyor.

ASUS Zenbook UX303UB Neler Sunuyor ?

Zenbook serisi dizüstü bilgisayarları uzun süredir ASUS cephesinde görüyoruz. Bu bilgisayarların üretiliş amaçlarında şıklık, incelik, hafiflik ve performanslı oluşları esas. Bu defa ise daha iri ve daha ağır bir modelle karşımıza çıkıyor.

Bu Zenbook modeli tamamen alüminyumdan üretilmiş kasası ile birlikte iki kilonun üzerinde bir ağırlığa sahip. 13 inç boyutundaki dizüstü bilgisayar 1920 x 1080 IPS LCD ekranı ile gayet kaliteli bir görüntü deneyimi yaşatabiliyor. Ayrıca mat ekran dokunmatik yüzeye sahip olmadığı için daha canlı renkler üretilebiliyor.

ASUS-Zenbook-UX303UB-2
Ekran Kartı Yetecek mi ?

Cihazın kalbinde ise Intel‘in 6.nesil işlemcisi Skylake i7-6500U‘yu barındırıyor. Ek olarak 8 GB DDR3 RAM bulunan cihazda, tümleşik ekran kartına bizi mecbur bırakmadan makul bir seviyede oyun performansı sunuyor. ASUS Zenbook UX303UB tüm bu işlemleri bağımsız grafik işlemcisine borçlu olduğu gibi, Nvidia GeForce 940M ile geliyor. 2 GB DDR3 kapasiteye sahip ekran kartında Nvidia’nın orta veya ortanın bir altı olarak nitelendirebileceğimiz serisinden seçilmiş.

ASUS-Zenbook-UX303UB-3

Oyunları akıcı bir şekilde oynayabileceğimiz bir bilgisayarın ortaya çıkması ile birlikte aynı zamanda 250 GB‘lık Samsung 850 Evo SSD ile pek çok oyunu kurup oynamanıza da imkan sağlıyor. Her ne kadar SSD olsa da, depolama alanının az oluşu bizim için önemli bir eksi.

ASUS-Zenbook-UX303UB-5
Bolca Bağlantı Arayüzü

Olağan şartlarda biraz daha şık ve ince olsun diye, harici bağlantı yuvalarını kırpan üreticiler ile kıyaslandığında Asus hiçbir şeyden feragat etmemiş. UX303UB‘nin üzerinde bir tanesi aktif şarj destekli olan 3 tane USB 3.0 yuvası, SD kart okuyucusu, mikrofonlu kulaklık girişi ve görüntü bağlantısı olarak da HDMI ile mini DisplayPort girişi bulunuyor.

ASUS-Zenbook-UX303UB-on-incelemesi
Alınır mı ?

Normalde ASUS‘un cihazlarını yakından takip ederiz ve üretmiş olduğu ürünlerin performanslarını beğeniyoruz. Ancak piyasa satış fiyatı 3800 TL olan Zenbook UX303UB serisi “performansa düşük yatkınlık” ile ön plana çıkıyor. Zira bu cihazda üst düzey oyunları oynayabilirsiniz, ancak ilerleyen zamanlarda sorun yaşayabilirsiniz. Yani bir oyun bilgisayarından ziyade 4K videolar, office, internet, Photoshop ve video düzenleme konusunda oldukça iyi.

Orta seviyeli işlemcisi ve ekran kartı güncel oyunları oynatabilirken, cihazı prizden çektiğinizde uzun süreli kullanım sağlayabiliyor.

ASUS-Zenbook-UX303UB-6

Tüm Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler