Cuma, Mart 29, 2024

ASUS’un Yeni Coffee Lake-S Anakartları Stoklara Girdi

Paylaş

silkroad gaminggentr

ASUS geçtiğimiz haftalarda H370, B360 ve H310 serisi yeni 8. Nesil Intel Core işlemciler için anakartlarını duyurmuştu. Şimdi ise ambargonun kalkması ile birlikte bu anakartlar hakkında detaylı bilgiler gelmeye başladı. Hatta Türkiye’de çeşitli e-ticaret platformları ürünlerin stoklarını açarak satışlara başladılar.

ASUS Yeni Anakartlar İle Neler Sunuyor?

O alıştığımız ROG Strix, Prime ve TUF Gaming serisini yine 8. Nesil Coffee Lake-S işlemcilerde de görmeye devam edeceğiz. Tabii ki yeni anakartlar, yeni özellikleri de beraberinde getiriyor. Ayrıca estetik görünümün yanı sıra, performansı ile hesaplı ürün skalasını bir araya getirerek F/P serileri oluşuyor.

Neler Var?

  • ROG Strix Gaming serisi, H370-F, H370-I, B360-F, B360-G, B360-H ve B360-I modellerini içeriyor.
  • TUF Gaming ve Prime serisi, içerisinde TUF H370-PRO Gaming (WI-FI), TUF B360-PRO Gaming (WI-FI) ve Prime H370-Plus’ın da bulunduğu farklı boyutlarla geliyor.
  • ASUS’a özgü özelliklerin arasında yeni arama ve kaydetme işleviyle UEFI BIOS, Fan Xpert 4, Aura Sync, güncellenmiş bağlantılar ve yeni görünüm bulunuyor.

ROG STRIX B360 F GAMING

Bu mevzular şöyle patladı;

Geçen sene Z370 platformu ile birlikte 8.nesil Intel Core işlemcilerin piyasaya sürülmesi ile işler değişmişti. İçerik üretimi – video düzenleme gibi ciddi iş yükü gerektiren çalışmaların yanı sıra, oyun yayınları yapan, PC’leri ile daha fazlasını yapmak üzere performans arayan Overclock manyakları için bu durum daha yüksek güç anlamına geliyordu.

İşte bu ihtiyaçların da tam anlamı ile karşılanabilmesi için bugün Intel Core Coffee Lake-S işlemciler ve destekli selef anakart modelleri ile daha fazla performanslar elde edeceğiz. Zira burada ASUS’un üretmiş olduğu yeni nesil anakart serileri her bütçeye uygun pek çok modellerini kullanıcılarına sunacak.

Biz de sistem rehberlerimizde bu anakart modellerini tercih ederek testlerimize de eklemiş olacağız. Yakın zamanda zaten yeni işlemci serileri ile anakartları bir araya getirerek inceleme sonuçlarını da sizlerle paylaşacağız.

ROG STRIX H370 F GAMING 002

Hangi Özellikler Yeni?

Yeni nesil H370, B360 ve H310 anakartlar, sistem fanlarını seçili ASUS ve ROG grafik kartları ile GPU sıcaklığına göre ayarlayarak, oyunlarda daha iyi soğutma deneyimini bizlere sunuyor. Zaten bu durum ASUS’un soğutma tarafında uzun zamandır uyguladığı başarılı bir çözümdü.

Ekran kartının ısınmadığı durumlarda da fanlar çalışmayarak boşa yük oluşturmuyor ve böylece fanların ömürlerini de tüketmemiş oluyor. Bir nevi otomobillerde gördüğümüz Start-Stop teknolojisi ile bağdaştırabiliriz. Her ne kadar bu örnek bazı arkadaşlarımıza garip gelecek olsa da, mantıken aynı yola çıkacağımızı düşünüyorum 🙂

B360H Gaming tasarımı çok iyi değil mi? 🙂

ROG STRIX B360 H GAMING 002

Tüm bunlara ek olarak H370 ve B360 anakartlarda yeni nesil çevre birimleri için USB 3.1 Gen 2 desteği sunuyor. Ek olarak seçimlerinize bağlı olarak 802.11ac kablosuz ağ desteğinin de bulunduğunun altını çizelim.

Tüm bu anakart modelleri içerisinde de en çok dikkatimi çeken ve aileye sonradan katılan model olan TUF Gaming serisi. Tamamen oyuncu kitlesine hitap ettiğini tasarımından da ‘ben buradayım’ diyerek gösteren bir model. Yakın zamanda yeni nesil işlemciler ile birlikte yeni anakartları da test etme imkanı bulacağız. Sizler kadar, biz de merakla bekliyoruz sonuçları 🙂

Diğer anakart tasarımları ise şu şekilde;

TUF B360 PRO GAMING 002

TUF B360 PRO GAMING 003

ROG Strix H370 I Gaming

ROG STRIX B360 I GAMING

ROG STRIX B360 H GAMING

ROG STRIX B360 F GAMING 003

ROG STRIX B360 F GAMING 002

Prime H370M Plus 2D

Prime H370M PLUS 002

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler