Cumartesi, Nisan 20, 2024

En Sıradışı Klavye Azeron Keypad İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bilgisayar dünyasında ilginç ürünlere alışığız. Neler gördük neler diyebiliriz. Bugün inceleme masamızda yer vereceğimiz Azeron Keypad ise gördüğümüz en ilginç ürünlerden biri oldu.

Bir klavye ya da gelişmiş bir gamepad diyebileceğimiz çevre birimi, hem kullanım açısından hem de tasarım açısından bir hayli ilginç bir ürün. Gördükten sonra mutlaka merak edenleriniz ve detaylarını öğrenmek isteyenleriniz olacaktır.

E zaten bizim amacımız da detaylı bir inceleme hazırlayarak bu ilginç ürün neler sunuyor onu değerlendirmek. Tasarıma, teknik olarak neler yapabildiğine bir bakalım.

Azeron Keypad Tasarımı Nasıl?

Bana sorarsanız ürünü ilginç kılan şey tasarımı. Hani ünlü bir film serisi vardı Terminatör. Filmde gelecekten geçmişe dönen robotları hatırlayın. İşte klavyeye baktığım zaman direkt aklıma o robotlar geliyor.

Azeron Keypad

Bir cyborg eline benzeyen tasarım yapısı var. Tasarımda malzeme noktasında söyleyeceğim şeyler olacak ama önce bir bölümleri paylaşalım.

1.Bilek Pedi: Avuç içine gelen ergonomik yapıda olduğu söylenen bilek pedi bölümü. En büyük parçalardan biri. Burada kavisli veya düz seçimlerinden birini yapabiliyorsunuz.

Azeron Keypad

2.Ayarlanabilir Tuş Kuleleri: Tuşların da üzerinde yer aldığı bir nevi parmak kısımları diyebiliriz. Bu kısımda en önemli artı, ayarlanabilir yapının sunuluyor olması. Elinizin boyutuna göre kulelerin açıklığını ya da uzunluğunu ayarlayabiliyorsunuz.

Azeron Keypad

3.Tuşlar: Toplamda 26 adet olmakla beraber programlanabilir tuşlar sunuluyor. Anahtarlar da diyebiliriz.

Azeron Keypad

4.Mini Analog: Genelde oyunlarda menü düğmeleri olarak kullanılabilecek olan mini analog.

Azeron Keypad

5.Analog Çubuk: Klavyedeki WASD işlevini yerine getiren 360 derece dönebilen bir analog. Gamepad modellerinde yer alan analoglar gibi düşünün.

Azeron Keypad

6.Profil Geçiş Tuşu: Cihazda hazır olarak yüklü olan profiller arasında geçiş yapmak adına kullanılan tuş.

Azeron Keypad bu yapıdan oluşuyor. Sonuçta ortaya bir ele benzeyen klavye çıkıyor. Peki bu ürün nasıl hazırlanmış?

Keypad Nasıl Hazırlanıyor?

Ürün aslında bir 3D ürün. Tüm parçalar 3D yazıcı ile basılıyor. Toplamda 16 farklı renk seçimi yapılabilen oyuncu klavyesinde, 3D yazıcıdan basılan parçalar daha sonra elle montaj ediliyor. Elle montaj çalışması yapılıyor ve devreler işte tuş anahtarları montajlanıyor. Marka toplamda 104 parçanın, 113 lehim noktasının ve 112 vidanın kullanıldığını belirtmiş.

Açıkçası 3D yazıcı teknolojileriyle uğraşan biri olarak söyleyebilirim ki evet montajı zaman alacak bir cihaz ama belirtilen ücretler böyle bir yapı için biraz yüksek. O kısma da geleceğiz.

Azeron Keypad

Kutunun İçerisinden Ne Çıkıyor?

  • Ürünün kendisi
  • Ayarlamalarda kullanılacak olan tornavidalar
  • Hızlı anlatım rehberi
  • Yedek vidalar
  • USB Kablosu

Azeron Keypad

Azeron Keypad Teknik Özellikleri Neler?

Bu kısımda çok fazla anlatılacak bir şey yok. Özünde, gamepad modellerinde de yer alan analogların bulunduğu bir oyuncu klavyeden söz ediyoruz. Toplamda 26 programlanabilir tuşun bulunduğu Azeron Keypad, istediğiniz oyun için istediğiniz ayarlamayı yapmanıza izin veriyor.

Burada markanın adını taşıyan Azeron yazılımı var. Yazılım üzerinden tüm özelleştirmeleri yapabiliyor ve ayarlarınızı da kayıt altına alabiliyorsunuz.

Seride tuşlar için kullanılan anahtara gelince, kullanılan anahtarlar Omron anahtarlar. Sağlam olan anahtarlar 10 milyon tuş basma ömrü sunuyor. Denetleyici olarak ise Teensy++ 2.0 kullanılmış. Tepkime süreleri hızlı olan bir denetleyici.

Azeron Keypad

Teknik Özellik Özet

  • Tuş Sayısı: 26 adet programlanabilir tuş
  • Yazılım: Azeron yazılımı
  • Anahtarlar: 10 milyon tuş basma ömrü olan Omron anahtarlar.
  • Denetleyici: Teensy++ 2.0
  • Kablo: 1.5 metre

Evet teknik özellikleri de verdik. Bu ilginç oyuncu klavyesi için söyleyebileceklerimizi söylemiş olduk. Son bir değerlendirme yapalım ve fiyatlardan söz ederek yazımızı sonlandıralım.

Azeron Keypad

Son Sözler ve Fiyat

Bu ilginç ürüne alışmanız kolay değil. Kullanım çok kolay değil ki alışılmamış bir şey olduğu için zaten herkes bir süre uyum süreci yaşayacaktır. Oyuna renk katıyor mu derseniz tartışılır. Çünkü fiyatı yüksek. Yani böyle bir kontrolcü ile oyun oynamak için 150 Euro’yu gözden çıkarmak çoğu kişiye mantıklı gelmeyecektir.

Ülkemizde alan olur mu bilmem ama Azeron Keypad, 3D yazıcılarla üretilmiş ilginç ürünlerden biri orası kesin.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler