Cumartesi, Nisan 20, 2024

Benzinli Otomobillerin Yasaklanma Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Teknolojinin gelişmesi ile birlikte artık benzinli otomobiller yavaş yavaş tedavülden kaldırılacağı ve tarihe karışacağı biliniyordu. Otomotiv sektörünün devleri arasında gösterilen pek çok firma bu konuda aynı fikre sahip olurken, ülkeler yavaş yavaş benzinli otomobillerin yasaklanma tarihini açıkladı. Açıklayan ikinci isim ise Almanya oldu.

Benzinli Otomobiller Ne Zaman Yasaklanıyor ?

Almanya Hükümeti’nden önce Norveç’in açıklamış olduğu benzinli otomobil yasağı giderek yaygınlaşmaya devam ediyor. Otomobil sektörünün devlerinden olan Almanya‘da şuan için Volkswagen, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Porsche ve Opel gibi firmalar üretimlerini burada devam ettiriyorlar. Bu demek oluyor ki yakın zamanda lüks markalar da benzinli araç üretimini tamamen kaldırmış olacak.

Almanya tarafından yapılan resmi açıklamaya göre 2030 yılının sonunda artık benzinli otomobil üretimine izin verilmeyeceğini ilan etti. Karbon dioksit ile savaş edilmesi gerektiği ve yetkililer tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda firmalara “sıfır emisyon kuralı” şeklinde bildirimlerin gönderildiği söyleniyor. Bu da benzinli otomobillerin giderek tedavülden kalkıp, elektrikli otomobillerin kullanılmaya başlaması anlamına geliyor. Zaten BMW ve Mercedes-Benz gibi firmalar bu çalışmalara yıllar önceden başladığı için, elektrikli otomobillerinin konseptlerini bir kenarda tuttuklarına emin olabilirsiniz.

Elektrikli-arac
Bir Zamanlar Volkswagen Emisyon Krizi Vardı

Diğer dev otomobil üreticileri şuanda çalışmalarını sürdürürken, bir zamanlar Volkswagen emisyon krizi vardı hatırlayacak olursanız. Şuanda Volkswagen’in elektrikli otomobillerinin ne zaman hazır olacağı konusunda bir bilgilendirme yok. Ancak şirket bu durumdan epey bir zarar görmüştü. O yüzden Volkswagen’den henüz böyle bir atak görmek doğru olmayacaktır.

Şuanda trafiğe kayıtlı 130 bin hibrit ve 25 bin elektrikli otomobil bulunuyor. Diğer yandan ise 30 milyonu aşkın benzinli otomobil ve 14 milyon dizel otomobil Almanya’da yolları işgal etmeye devam ediyor. 2030 yılına kadar bu değerin yer değiştirmesi için hükümetin epey bir uğraşması gerekecek gibi.

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler