Perşembe, Nisan 25, 2024

Bilim Adamları ; Göz Kırptığınız da Zoom Yapan Kontakt Lens Ürettik!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Evet haber şaka değil.Bilim adamları yakınlaştırma ve uzaklaştırma için çift yanıp sönme gibi küçük göz hareketleri tarafından kontrol edilen bir robot lens oluşturdular.Çoğu yumuşak robot manuel olarak kontrol edilir veya önceden programlanır, ancak lensler, gözün kendisi kapalı olduğunda bile aktif olan insan göz küresindeki doğal elektrik sinyallerini taklit ettiğini belirttiler.

Kaliforniya Üniversitesi San Diego’daki araştırmacılar, lensi kontrol etmek için bu doğal yükten yararlandılar.Gözün elektrik potansiyelini ölçtüklerini – “elektro okülografik sinyal” olarak adlandırıldılar ve daha sonra bu aktiviteye cevap verecek lensler yapıldığını belirtti. Üniversitedeki lider araştırmacı Shengqiang Cai, New Scientist’e şunları söyledi : “Gözünüz bir şey görmese bile, birçok kişi göz küresini hareket ettirip bu elektro okülografik sinyali üretebilir” açıklamasında bulundu.

Henüz üretilen lens’in ne kadar başarılı çalışacağını bilmiyoruz. Ancak ajan yıllardır bilim kurgu filmlerinde gördüğümüz olayların gerçek hayatta da gerçekleşmesi de bizleri derinden etkileyeceği kesin.

 

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler