Perşembe, Nisan 25, 2024

Bir Huawei Çalışanı, Polonya’da Casusluk Suçlamasıyla Tutuklandı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Polonya istihbaratı, bir Huawei satış müdürü ile Paris, Fransa merkezli GSM operatörü olan Orange’da çalışan bir kişiyi casusluk faaliyeti ve Polonya ulusal güvenliğini tehlikeye attıkları gerekçesiyle gözaltına aldı.

Huawei yaptığı açıklamada bu olayı yakından takip ettiklerini ifade ederken, GSM operatörü Orange ise konuyla alakalı herhangi bir açıklamada bulunmadı.

 

Polonya’nın resmi devlet kanalı olan TVP, Polonyalı yetkililerin iki kişiyi tutukladıklarını ve Çin hükümeti adına casusluk yapmakla suçlandıklarını belirtti. Polonya hükümetinin tutukladığı kişilerden birisi Huawe’nin ülkedeki satışlarının başında olan Çinli bir adamıyken diğeri ise Fransa menşeili uluslararası bir GSM operatörü olan Orange çalışanlarından birisi olduğu öğrenildi.

Polonya istihbaratı casusluk suçlamasını kanıtlamak için Huawei’nin Polonya’da bulunan merkezini, Orange firmasının şubesinini ve tutukladığı iki kişininde evlerinde aramalarda bulundu.

Wall Street Journal’ın yaptığı habere göre Polonya istihbaratı, Huawei’nin Polonya’daki merkezinden bazı belgeleri ve elektronik kayıtlara el koydu. Tutuklu bulunan iki kişi Polonya hükümeti tarafından 3 ay boyunca gözaltında tutulacak ve daha sonrasında ise on yıla kadar hapis istemiyle yargılanacaklar. 

Başlıksız 1 9

Bu olay Huawei’nin yabancı bir ulus tarafından tutuklanan ilk çalışanı değil. Aralık ayının başlarında Huawei’nin önemli isimlerinden biri olan Meng Wanzhou, ABD hükümetinin İran’a yaptığı yaptırımları deldiği gerekçesiyle Kanada’da tutuklanmıştı ve daha sonrasında kefaletle serbest bırakılmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler