Çarşamba, Nisan 24, 2024

Bir Microsoft Mühendisi Koronavirüs Aşısını Test Etti!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Coronavirüs pandemisi için geliştirilen bir koronavirüs aşısının klinik denemeleri dün Amerika Birleşik Devletleri bölgesinde başladı ve deney ürününü ilk kullananlardan bir tanesi Microsoft Ağ Mühendisi oldu.

46 yaşındaki mühendis Neal Browning Bothell, iki genç kız babası evlatları ile birlikte Washington eyaletinde yaşıyor ve Microsoft’ta Ağ Mühendisi olarak çalışıyor.

Browning, NIH ve Massachusetts merkezli biyoteknoloji şirketi olan Moderna INC. tarafından geliştirilen bir RNA COVID-19 aşısını test eden dört sağlıklı gönüllü grubun içerisinde yer alan bireylerden birisi ve Seattle’daki Kaiser Permanente Washington Araştırma Enstitüsü tarafından test edilmekte.

Moderna Inc, aşıyı virüsün Çin’de yaygınlaşmasından sadece 65 gün sonra eşi görülmemiş bir hızda geliştirmeyi başardı. Kaiser Permanente çalışma lideri Dr. Lisa Jackson, deney arifesinde” şimdi coronavirüs ekibiyiz” dedi. “Herkes bu acil durumda ellerinden geleni yapmak istiyor.”

Her şey yolunda giderse, bir sonraki adım, 45 gönüllülerine yanıtlarını kontrol etmek için çeşitli dozlarda bir ay arayla iki doz vermek olacak.

Eğer başırılı olursa 12 ila 18 ay içerisinde bu aşı yaygınlaşacak

Hızlı sürece rağmen ekip sadece 12 ila 18 ay içinde yaygın olarak bulunan bir aşıya sahip olmayı bekliyor.

Moderna Inc’nin geliştirdiği aşıya alternatif bir koronavirüs aşısı gelliştiren Walter Reed Army Institute of Research Dr. Nelson Michael şunları dile getirdi:

Aşılar milyonlarca sağlıklı insana verildiğinden, nadir görülen bir yan etkiyi tespit etmek için yeterince büyük sayılarda test etmek zaman alır.

Doktor Nelson Michael geçtiğimiz hafta gazeteciler ile yaptığı röpörtaj içerisinde şu demeci vermişti: “Bilim çok hızlı gidebilir ama önce zarar vermez, değil mi?”

Başka bir ekip, yıl sonuna kadar piyasaya aşı sürmeyi iddia ediyor

Önemli diğer araştırmacılar, Queensland Üniversitesi’nden bir ekip, yıl sonuna kadar piyasada bir aşı olabileceğini öne sürerek, bir aşının çok daha erken bulunabileceğini öne sürdüler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler