Cumartesi, Nisan 20, 2024

BlackBerry DTEK60 Akıllı Telefonu Duyuruldu

Paylaş

silkroad gaminggentr

Uzun zamandır piyasada tozlanarak rafa kaldırılan BlackBerry, yeni akıllı telefonu DTEK60 ile tekrar gün yüzüne çıktı. Birazdan yeni akıllı telefonun teknik özelliklerini ve detaylarını göreceksiniz. Ancak ne ülkemizde ne de dünya genelinde satış başarısı yakalayacağını düşünmüyoruz, neden mi ?

BlackBerry DTEK60 Neler Sunuyor ?

Artık insanlar akıllı telefon alırken performansı default değer olarak kabul ediyor. Yani olmazsa olmazlardan birisi haline gelmiş durumda. Artık telefonlar satılırken yenilikler, kamera performansı, batarya veya ek özellikler çok fazla rağbet görüyor. Fakat BlackBerry DTEK60 modeline baktığımızda sanki telefon yeni çıkmış da, piyasada böyle telefonlar yokmuş gibi üretmiş olması akıllarda soru işareti bıraktı. Bu teknik özelliklere sahip daha düşük fiyata onlarca markanın cihazı var. Neden BlackBerry gibi akıllı telefon sektöründe tozlanmış bir firmadan cihaz alınsın ?

Yeni DTEK60 modelinde arka ve ön panel cam malzemeden üretildiği gibi, 5.5 inç ekran büyüklüğüne sahip. Ayrıca cihaz Snapdragon 821 işlemciden gücünü aldığı gibi, 4 GB RAM ve 32 GB depolama seçeneği bulunuyor.

Kamera tarafında ise arka 21 megapiksel, ön ise 8 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor. Yeni üretilen cihazlarda artık olmazsa olmazlardan biri haline gelen parmak izi okuyucusu da mevcut.

blackberry-dtek60-03
BlackBerry DTEK60 Android sürümü 6.0 Marshmallow ile geliyor. Yükseltilmenin ne zaman yapılacağı konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor. Dediğim gibi, şahsi görüşüm cihazı ben beğenmedim.

Hem markanın üretmiş olduğu akıllı telefonlar hem de sadece “biz telefon ürettik” diyebilmek adına geliştirilmiş bir cihaz olduğunu düşünüyorum. Ülkemize gelip satışa kalkarsa hayal kırıklığı yaşayabilir. Diğer tüm özelliklere ise aşağıdaki karşılaştırma tablosundan göz atabilirsiniz.

blackberry-dtek60
Teknik Özellikler

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler