Salı, Nisan 23, 2024

Blogspot Engellendi! (GÜNCELLENDİ)

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dünyanın en büyük arama motoru Google tarafından desteklenen ve geliştirilen, çevrim içi blog hizmeti olan Blogspot, dün akşam itibari ile Türkiye üzerinde engellendi.

Daha önce Wikipedia, YouTube gibi çeşitli ünlü platformların engellendiğini gördüğümüz engellemelerin bir yenisi dün akşam Blogspot üzerinde gerçekleşti. 24 Temmuz Salı akşamı geç saatlerde gerçekleşen engelleme, blog sahiplerinin kendi blog hesaplarına erişememesi ile birlikte ortaya çıktı. Yapılan gözleme göre giriş yapılamama problemi, tüm internet sağlayıcıları tarafından doğrulandı.

blogspot engellendi 1

Öte yandan Blogspot’a erişim şu sıralar Turkcell ve Superonline kullanıcıları tarafından sağlanabiliyor ancak engelleme kısa süre içerisinde bu sağlayıcılara da yansıyacaktır. Herhangi bir blog hesabına giriş yaptığınızda, sayfanın görüntülenemediği bilgisi görülüyor. Ancak BTK ile ilgili herhangi bir mahkeme kararı yok.

Blogspot’un neden engellendiği konusunda da yine kesin bir bilgi bulunmuyor. Muhtemelen uygunsuz içerikli hesaplara olanak tanıması ile ilgili bir problem nedeniyle site engellendi. Ancak net bir şey söylemek için henüz erken.

Blogspot, Türkiye’de ve dünyada kişisel ve ticari yayıncılar tarafından oldukça popüler bir platform. Kullanıcılar, bu platform ile yüksek seviyede gelir sağlayabiliyor. Bakalım ilerleyen saatlerde gelişmeler ne olacak.

Güncelleme: An itibari ile Blogspot erişime açılmış durumda. Sorunun neyden kaynaklandığı hala bilinmiyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler