Cuma, Nisan 26, 2024

Bluetooth 5 Çıkış Tarihi ve Detayları Yayınlandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu ay Londra’da gerçekleştirilen Bluetooth Special Interest Group (SIG) etkinliğinde Bluetooth 5 teknolojisinden bolca bahsedildi. Yeni Bluetooth 5 teknolojisinin standartları, yenilikleri ve daha pek çok detay paylaşıldı. Bluetooth 5 hakkında önemli gelişmeler ve teknik özellikler haberimizde.

Bluetooth 5’te Neler Olacak ?

Milyarlarca bilgisayar, milyarlarca akıllı telefon veya tabletlerin her birinde bulunan Bluetooth teknolojisi artık evrim geçiriyor. Yeni Bluetooth 5 teknolojisinde SIG tarafından yapılan açıklamaya göre; Bluetooth teknolojisinin hızı iki katına, menzili dört katına ve kapasitesi de sekiz katına çıkartılacak.

Bluetooth 4.0 teknolojisini ve sonrasında gelen önemli yükseltmeler, Bluetooth teknolojisinin çalışma alanında önemli değişikliklere imza atmış durumda. İlk olarak Bluetooth 4.0 teknolojisinde gördüğümüz “Low energy” teknolojisi, bazı nesnelerin internetine yönelik sensörlerin ve giyilebilir cihazların kullanımına sunuldu. Bluetooth teknolojisine ayrıca IPv6 bağlantı standartlarının eklenmesi, Bluetooth’un bir internet kanalı olarak kullanılmasını sağlıyor.

Yeni Bluetooth 5 teknolojisinde ekstra kapasite, hız ve bağlantı genişliği bizleri bekliyor olacak. Her ne kadar başımız sıkışınca Bluetooth’a sarılıp, normal zamanlarda yüzüne bakmadığımız bu teknoloji artık çok farklı noktalara ulaşmış durumda.

bluetooth
Bluetooth 5 Ne Zaman Çıkacak ?

Gerçekleştirilen etkinlikler, toplantılar ve sızıntılar tek bir noktayı işaret ediyor. Şuan için Bluetooth 5 teknolojisi hakkında bir gün paylaşılmasa da, yeni Bluetooth standartı 2016’nın sonunda 2017 yılının başında bizlerle birlikte olacak. Cihazlara gönderilecek olan bir güncelleme sayesinde, yeni Bluetooth 5 teknolojisini kullanabilmek mümkün olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler