Cuma, Nisan 19, 2024

BOE, 500Hz Ekran Yenileme Hızına Sahip 27 inçlik Oyuncu Monitörünü Tanıttı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin merkezli teknoloji üreticisi BOE, yeni ürettiği bir oyuncu monitörü ile ekran teknolojisinde yeni bir devir başlattı. Şirketin 27 inç boyutunda 1080p çözünürlüğündeki oyuncu monitörü her ne kadar sıradanmış gibi gözükse de onu eşsiz yapan teknolojisi 500Hz ekran yenileme hızına sahip olması.

Monitörün diğer özelliklerine gelecek olarak 1ms tepkime süresi, 8 şeritli eDP bağlantı desteği ve gerçek 8 bit renk gamı bulunuyor. Halen prototip aşamasında olan oyuncu monitörü henüz piyasaya sürülmeyecek.

Geliştirilme aşamasındaki monitör piyasaya sürüldüğünde eSpor camiasını ve profesyonel içerik üreticilerini hedef alacak fakat eSpor kategorisine geldiğimiz zaman daha az sistem gereksinimi sunan oyunlar bile bu muazzam kare hızlarına ulaşmak için güçlü bir grafik kartına sahip olmak gerekecek.

Yüksek yenileme hızı konusunda çalışmalar yürüten tek şirket BOE değil

boe 500hz
BOE, 500Hz Ekran Yenileme Hızına Sahip 27 inçlik Oyuncu Monitörünü Tanıttı! 2

500Hz yenileme hızına sahip monitör, BOE’nin duyurduğu tek ürün değil ayrıca hızlı yenileme hızı ile inanılmaz derecede yüksek çözünürlüğü bir arada sunan 8K çözünürlüğe sahip 110 inç boyutunda 120Hz panellerde ortaya çıktı.

Geçtiğimiz sene Temmuz ayında AU Optronics ve LG Display’in 480Hz yenileme hızına sahip LCD panelleri üzerinde çalıştıklarını duyduk; AU Optronics’in ayrıca 1440p çözünürlük ve 360Hz yenileme hızı ve 4K çözünürlük ile 240Hz yenileme hızına sahip paneller için çalışmaları var.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler