Cuma, Nisan 26, 2024

Boston Dynamics’in Robotları Dışarıda Koşmayı Öğreniyor!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dinamik robot ve yazılımların tasarım ve inşasında uzmanlaşmış mühendislik şirketi  Boston Dynamics‘in’robotları  yayınlanan her videoda daha doğal ve daha muhteşem görünüyor bugün şirket, Atlas ve SpotMini  isimlirobotlarının en son gelişmelerini gösteren YouTube kanalına iki yeni klip daha yayınladı.

 

 

Klip de robotların ikisi de bu etrafta ne kadar doğal hareket edebileceklerini göstermekte. Tek bir videoda, insansı robot olan Atlas ,  eğimli görünen bir çimenlik bahçede bir yürüyüşe çıkıyor. Karşısına çıkan engellerde zıplama gibi fonksiyonlarının da olduğu görülmekte.

 
Diğer videoda, köpeğe benzeyen SpotMini robotu bir ofisten kendi başına dolaşıyor ve sorun olmadan merdivenlerden yukarı ve aşağı tırmanma yeteneğini gösteriyor. Boston Dynamics, bir operatörün başlangıçta robotu aldığı rota boyunca yönlendirmek zorunda kaldığını, böylece alanı haritalayabileceğini söylüyor. Ancak bu video için, engellerden kaçınmak için kameraları kullanarak otonom olarak çalışmak için bu bilgiyi kullanıyor.
İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler