Cuma, Nisan 26, 2024

BTK Atatürk Havalimanı Patlaması İle İlgili Sosyal Medya Kullanıcılarını Uyardı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dün Atatürk Havalimanı‘nda gerçekleşen terör saldırısından sonra Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) sosyal medya kullanıcılarını uyardı. Patlamadan sonra saldırı ile ilgili paylaşım yapmış olan ve yapacak kişiler için çeşitli yaptırımlar uygulayacaklarını duyurdu. Detaylar ve patlama ile ilgili BTK kararı haberimizde.

BTK Sosyal Medya Konusunda Uyardı

Dün gece İstanbul Atatürk Havalimanı üzerinde gerçekleşen terör saldırısında 36 vatandaşımız hayatını kaybetmiş ve 140’ı aşkın da yaralı hastanelere kaldırılmıştı. Teröristler tarafından düzenlenen bombalı saldırıdan sonra BTK yazılı olarak açıklama yaparken, terör saldırısı ile ilgili Bakırköy 3.Sulh Ceza Hakimliği‘nin getirmiş olduğu yayın yasağının üstünde durdu ve vatandaşların sosyal medya üzerindeki paylaşımlarına dikkat etmesi gerektiği konusunda önemli vurgular yapıldı.

Sosyal Medya üzerinde teröre destek ve hizmet olarak değerlendirilebilecek paylaşımları yapan kişilere dava açılabileceği ve haklarında yakalama kararlarının çıkartılabileceği dile getirildi. Hatırlayacak olursanız içimizde yaşayan vatan hainleri bu gibi durumlarda hemen sosyal medya üzerinden terör lehine paylaşımlar yapıyorlardı. BTK‘da bu konuyu yakından takip ettiklerini ve bu paylaşımları yapan kişiler hakkında soruşturma açılabileceğini duyurdu.

BTK-Sosyal-Medya
BTK Resmi Açıklaması

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan resmi açıklama ise şu şekilde;

“28.06.2016 tarihinde düzenlenen, masum insanların hayatlarını kaybetmesine neden olan ve ülkemizin birlik, beraberlik ve huzurunu hedef alan terör saldırıları sonrasında sosyal medyada saldırı adına ve saldırı mağdurlarına ait çeşitli görüntüler yayınlanmaktadır.

Mahkeme kararı ile hakkında yayın yasağı getirilmiş görüntülere ilişkin paylaşımlar yolu ile terör saldırısının amacına bilerek veya bilmeyerek hizmet edildiği değerlendirilmektedir. Bu bilgiler doğrultusunda, internette ve sosyal medya üzerinde yapılan ve hukuki sorumluluğu bulunan tüm bu paylaşımlar (tweet, retweet, paylaşım vs.) konusunda vatandaşlarımızın gerekli hassasiyeti göstermeleri beklenmektedir.

Toplumu dehşete düşürmeye yönelik kasıtlı olan bu paylaşımları yapanlar hakkında yasal sorumluluk bulunmaktadır. Söz konusu olan görüntüleri yayınlayarak teröre hizmet edenler hakkında, milli güvenlik, kamu düzeni ve güvenliğin korunmasına ilişkili olarak mevzuat kapsamında ilgili kurumlar nezdinde her türlü yasal incelemelerin takipçisi olunacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.” açıklamaları yapıldı. Zaten patlamadan sonra sosyal medya kanalları başta Facebook, Twitter ve YouTube olmak üzere erişimlerde sıkıntı olmaya başladı. Halen devam eden erişim sıkıntısında normal yollardan çok yavaş bir şekilde bağlantı sağlanabiliyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler