Cuma, Mart 29, 2024

Call of Duty: Warzone’un crossplay özelliği kapatılabilir!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Crossplay (platformlar arası oynama) imkanını bizlere sunan Call of Duty: Warzone, tüm platformlarda bu desteği bizlere sunuyordu fakat hileciler yüzünden bu özellikten yararlanamayacağız gibi duruyor.

Hileciler hiçbir oyunu rahat bırakmıyor!

Call of Duty: Warzone‘un ücretsiz olması ve battle royale modunu sunması sonucunda oyuncuların beğenisini kazanmıştı. Crossplay sayesinde bilgisayar ve konsol oyuncuları birbirleri ile mücadele edebiliyorlar.

call of duty warzoneBu özellik ne kadar güzel olsa da, hiç adil bir oynanış sunmuyordu çünkü bir tarafta bilgisayar oyuncuları diğer tarafta ise konsol oyuncuları mevcut. Bunun sonucunda da konsol oyuncuları bilgisayar oyuncularına karşı bir hayli zorlanıyorlar üstelik bilgisayar oyuncuları kendi üstünlüklerini hiçe sayıp hile açarak konsol oyuncularını iyice üzüyorlar.

Crossplay eşleşmelerde hile kullandığını düşündüğünüz veya bariz bir şekilde hile kullanan bir oyuncuyu raporlama seçeneği olmadığı için hile kullananları bildirmek mümkün olmuyor ve bunun sonucunda ise hilecilerin sayısı günden güne artıyor.

coddd warzone2

Hile kullanarak bir oyundan nasıl keyif alınabilir?

Oyunun güvenlik ekibi olan Infinity Ward, 70 binden fazla hilecinin uzaklaştırıldığını 13 Nisan tarihinde attığı bir tweet ile bildirmişti. Lakin bu olay pek fayda etmemiş.

Oyun ücretsiz olduğu için uzaklaştırılan oyuncular devamlı olarak yeni hesap açıp oyuna giriş yaparak oyunu düzgün bir şekilde oynamak isteyenlerin keyiflerini kaçırıyorlar.

Bilgisayar kullanıcıları hileci oyunculardan hiçbir şekilde kaçamıyorlar fakat konsol oyuncuları crossplay seçeneğini devre dışı bırakarak hilecilerden kendilerini kurtarabilirler.

Konsol oyuncuları bu seçeneği devre dışı bırakarak eşleştirme aramak isterlerse şayet 5 dakikaya kadar çıkan bir eşleştirme süresiyle karşı karşıya kalacaklar.

call of duty warzone hands on 315

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler