Cuma, Mayıs 3, 2024

Casper M2758QP Oyuncu Monitörü İncelemesi

Paylaş

silkroad gaminggentr

PC Hocası‘ndan selamlar. Yeni bir inceleme ile tekrar birlikteyiz. Bugün masamızın konuğu, özellikleri ve boyutuyla dikkat çeken Casper M2758QP oyuncu monitörü.

Ülkemizde ürettiği bilgisayar ve ekipmanlarla adından söz ettiren Casper, bu kez oyuncu monitörü ile karşımıza çıkıyor. Bizler de monitörü sizin için temin ettik ve inceleme masamızda konuk ediyoruz. 

Fiyat, Kalite, Performans!

Casper M2758QP monitörün kutusunu açtığımızda; monitörü ayakta tutmaya yarayan ayaklar, HDMI kablo, kulaklık kablosu, güç kablosu ve kullanım belgeleri çıkıyor. Oldukça büyük tasarlanan kutu, sade bir yapıya sahip.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 011

Monitör, esasen oyuncu monitörü olarak sunulsa da, tasarım anlamında çok şık ve sade bir yapı sunuyor. Yani günlük, ofis temasının daha ağır bastığını söyleyebiliriz. Ancak monitörün sahip olduğu özellikler, oyuncu tarafında kendini gösteriyor.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 012

Monitöre baktığımızda ilk dikkat çeken detayın incecik çerçeveler olduğunu görmekteyiz. 27 inç boyuta sahip monitör, özellikle üst ve yan çerçevelerden oldukça ince tutulmuş. İnce çerçeve, oyun ve seyir deneyimini arttırırken, çoklu ekran kullanımında da bütünsel bir görünüm sunuyor.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 010

Oyuncular olarak bir monitörde aradığımız belli başlı özellikler mevcut. Çözünürlük, tepkime süresi ve yenileme hızı bu özelliklerin en başında yer alıyor. Casper M2758QP monitör de bu özellikleri güçlü şekilde verebilecek donanıma sahip bir ürün.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 007

İçerisinde TN panel barındıran monitör, 2560 x 1440p çözünürlük sunuyor. Her ne kadar oyuncu profilinde VA panellerin ön planda olduğunu görsek de, TN panelli monitörlerin de oldukça başarılı görüntü sunabildiklerini biliyoruz.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 00

Casper M2758QP monitörde 2K çözünürlükle birlikte 144Hz yenileme oranı bulunuyor. Aynı zamanda 1 MS tepkime süresi desteği de sunan ekran, oyuncu monitörlerinde aradığımız tüm teknik özellikleri bizlere sağlıyor.

Monitörün kullanım performansına baktığımızda oldukça iyi bir deneyim elde ediyoruz. 1000:1 kontrast oranı ve 300 cd/m2 ekran parlaklığı, doygun renk üretimine ve canlı görüntülere olanak tanıyor. Bu sayede aldığınız kaliteli görüntü, kullanım bazında iyi bir deneyim sunuyor.

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi

Öte yandan monitör, sahip olduğu dahili hoparlörler ile birlikte harici hoparlör kurulumlarından bizleri kurtarıyor. Ekranın sağında ve solunda bulunan hoparlörler 3W gücünde ses üreterek, film deneyiminde sizlere eşlik edebiliyor.

Monitörün sahip olduğu diğer teknik detaylarda AMD FreeSync ile birlikte yansımayı önleyen Anti-Glare teknolojileri bulunuyor. G-Sync desteği henüz bulunmasa da, yakında FreeSync üzerinden bu desteğin sunulması olası görünüyor. 

Casper M2758QP Oyuncu Monitoru İncelemesi 014

Güncel görüntü teknolojileri ile birlikte Casper monitör, bağlantı noktalarında da geniş bir destek sunuyor. Girişlerde 2 adet DVI, birer adet HDMI ve DisplayPort girişi bulunurken, ses çıkışında da audio jack bulunuyor. Monitörün toplam ağırlığı 4.67 kilogram iken güç tüketimi 35W.

Hocanın Yorumu

Casper M2758QP monitör, gerek tasarımı gerekse de sunduğu güçlü özelliklerle ön plana çıkmayı başaran özel monitörlerden. 2K çözünürlüğe eşlik eden 144Hz ve 1MS değerleri, monitörün performansını arttırıyor. Her ne kadar tasarımın oyunculardan ziyade günlük ve ofis kullanıcılara hitap ettiğini görsek de Casper monitör, güçlü performans ile oyuncuların kesinlikle tercih edebileceği bir monitör durumunda.

editor tavsiyesi secimi ve onayli

Üstelik monitörün güncel satış fiyatının 1700 TL civarında olduğunu hesaba katarsak, monitörün fiyat/performans oranında en tercih edilebilir ürün olduğunu söyleyebiliriz. Bu bağlamda incelemesini gerçekleştirdiğimiz Casper M2758QP monitörü, yeni bir monitör almak isteyen takipçilerimize öneririz.

Evet hocalar, bir incelemenin daha sonuna gelmiş bulunuyoruz. Bugün sizlere Casper M2758QP oyuncu monitörünü aktardık. Ürünün video incelemesine aşağıda bulunan video bağlantısından ulaşabilir, görüş ve yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz. Yeni bir incelemede görüşmek üzere, hoşça kalın!

Casper M2758QP Oyuncu Monitörü İncelemesi

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler