Salı, Mart 19, 2024

Casper VIA G4 Modelini Satışa Sunuyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Ülkemizin köklü teknoloji markalarından Casper, akıllı telefon serisi VIA’yı genişletiyor. Ortaya çıkan bilgilere göre firma, VIA G4 akıllı telefonunu satışa sunmaya hazırlanıyor.

VIA serisi cihazları ile akıllı telefon dünyasında rekabetçi ürünler sunan Casper, serinin son üyesi için hazırlık yapıyor. Akıllı telefon tasarımlarının trendi olan çentik dilini damla V çentik dolarak dönüştüren Casper, daha geniş bir ekran ve gelişmiş yapay zeka desteği sunacak.

Damla Çentikli Geniş Ekran

Her yeni modelde tasarım trendini iyi şekilde takip eden Casper, bir önceki VIA G3 modelinde kullandığı düz çentiği yeni cihazı VIA G4’de damla çentiğe dönüştürüyor. Bu noktada küçülecek çentik ile genişleyecek olan ekran, daha iyi bir kullanım deneyimi sunacak. Damla çentiğin içerisinde sadece ön kamera barındıran model, diğer sensörleri de bu ufak alana yerleştirmeyi başarmış.

casper via g4 manşet

VIA G4 modelinin 6.22″ inç boyutunda ekrana sahip olduğu bilinirken, ekran gövde oranının %82 olduğu bildiriliyor. Önceki modele göre değişmeyen ekran boyutu, damla V çentik tasarımı sayesinde %2 oranında bir ekran gövde oranı kazanımı sunuyor.

casper via g4 4

Öte yandan yeni cihaz, gradyan renk geçişli kozmik mavi ve uzay siyahı olmak üzere dikkat çekici iki renk ile gelecek.

Yapay Zeka Destekli Güçlü İşlemci

Casper VIA G4, gücünü Helio P22 işlemciden alıyor. Bu noktada yapay zeka destekli geliştirilen işlemci, hem uygulama modunda hem de kamera kabiliyetleri noktasında yapay zekadan destek alıyor. Helio P22 işlemci, sekiz çekirdekli bir yapıya sahip. 2.0GHz frekans hızı sunan işlemci, 64-bit mimariye dayanıyor.

casper via g4 2

Diğer tarafta telefonun 13+2MP çift kamera kurulumuna sahip olduğu bilinirken, kameranın f/1.8 diyafram aralığı taşıdığı bildiriliyor. Ön kamera tarafında ise 8MP çözünürlükte sensör taşıyan VIA G4, her iki kamera için yapay zekanın tüm getirilerinden faydalanıyor. 

3500mAh Batarya ve Android 9 Pie

Casper’ın yeni akıllı telefonu, batarya noktasında güçlü bir çözüm sunacak zira 3500mAh bataryaya sahip olan cihaz, tek şarjla kullanıcıya 1.5 günlük kullanım deneyimi vaat ediyor. Bataryanın büyük olması ile birlikte pil optimizasyonunun en iyi şekilde sağlandığı bildirilen VIA G4, yazılım tarafında da son Android sürümünü çalıştırıyor. Android 9 Pie sürümü ile gelecek olan yeni telefon, güncel güvenlik yamalarına da uzun vadeli destek sunacak.

casper via g4 55

Casper, VIA G4 akıllı telefonun çıkışı için net bir tarih vermese de, cihazın önümüzdeki günlerde piyasaya sürülüşünün kesin olduğu bildiriliyor. Bu noktada fiyat bilgisinin de netlik kazanmadığı cihazın, uygun fiyatlı olacağını aktaralım.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler