Perşembe, Nisan 18, 2024

CD Projekt Hacklenmesi Sonrası: Gwent Oyununun Kaynak Kodları Sızdırıldı!

Paylaş

silkroad gaminggentr

CD Projekt RED’in fidye yazılımı korsanları tarafından hacklenmesinin ardından, şirkete ait Gwent oyununa ait bir takım kaynak kodu çevrimiçi olarak sızdırıldı. Pazartesi sabahı, The Witcher ve Cyberpunk geliştiricisi CD Projekt RED, şirketin The Witcher 3’ün yayınlanmamış yeni nesil sürümü de dahil olmak üzere oyunlarının çoğunun kaynak kodunun çalındığını gören büyük bir fidye yazılımı saldırısıyla vurulduğunu açıkladı.

Bilgisayar korsanları, şirkete ilettikleri taleplerinin gerçekleşmemesi durumunda çalınan tüm kaynak kodunu internette paylaşmakla tehdit ederek CD Projekt’i gasp etmeye çalıştı. CD Projekt korsanların teklifini reddetti. Bugün ise, Gwent oyunun kaynak kodu çevrimiçi olarak sızdırıldı.

cd projekt red hacklendi kapak rsmi
CD Projekt Hacklenmesi Sonrası: Gwent Oyununun Kaynak Kodları Sızdırıldı! 2

Cybernews tarafından bildirilen Gwent kaynak kodu, artık devre dışı bırakılmış bir MEGA arşivine bağlantılar içeren forumlara sızdırıldı. Rapor, başlığın “CDProject Leak # 1” olarak adlandırıldığını ve dosyaların 6 Şubat’ta arşive aktarıldığını belirtiyor.

Arşivin içinde, Cybernews bugün daha fazla sızıntı olacağını duyuran bir beni oku dosyası keşfetti. Bilgisayar korsanları, yazı yazarken The Witcher 3, Witcher 3 yeni nesil / RTX yapıları, Cyberpunk 2077 ve Thronebreaker kaynak kodunun yanı sıra şirketten alınan özel belgelere erişebileceğini belirttiler.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler