Cumartesi, Nisan 20, 2024

CD Projekt RED Hacklendi, Cyberpunk 2077 ve The Witcher 3 Kaynak Kodu Çalındı

Paylaş

silkroad gaminggentr

CD Projekt RED yine hacklendi, ancak bu sefer çok daha büyük bir sorun var gibi görünüyor. Şirketin kendisinin de onayladığı gibi, bir saldırgan CD Projekt‘in sistemlerini ihlal etmeyi, CD Projekt RED ve The Witcher 3 ile ilgili kaynak kodunu, diğer gizli dosyaları almayı başardı.

cd projekt red hacklendi 1

Bilgisayar korsanları, CD Projekt RED’in Twitter üzerinden paylaştığı o notu bıraktı. Notta saldırgan Cyberpunk 2077, The Witcher 3, Gwent ve The Witcher 3’ün yayınlanmamış sürümü için kaynak kodlarının tam kopyalarına sahip olduğunu iddia ediyor. Bu, geçen yılın sonlarına doğru duyurulan yeni nesil konsol sürümü olabilir.

Bilgisayar korsanı ayrıca geliştirme belgeleri, İK bilgileri, muhasebe formları, yasal belgeler ve daha fazlası dahil olmak üzere önemli şirket belgelerine sahip olduğunu iddia ediyor. Saldırganlar, fidye talepleri karşılanmazsa tüm bu bilgileri dağıtmakla tehdit ediyor.

cd projekt red hacklendi 2

CD Projekt RED, fidye ödemeyi planlamadığını ve şu anda BT altyapısını geri yükleme sürecinde olduğunu doğruladı. CD Projekt RED ilk kez böyle bir durumdan muzdarip olmuyor. The Witcher 3’ün yayınlanmasından önce geliştirici belgeleri ve varlıkları çevrimiçi olarak sızdırılmıştı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler