Perşembe, Nisan 25, 2024

CES 2017 8 GB RAM’li Asus Zenfone AR ile renklendi

Paylaş

silkroad gaminggentr

CES 2017 etkinliği hızlı bir şekilde devam ederken, ASUS 8 GB RAM’li yeni akıllı telefonu duyurdu. ASUS Zenfone AR adı verilen model hakkında detaylar istediğimiz kadar fazla yayınlanmasa da, pek çok özelliği şimdiden göründü diyebiliriz.

ASUS ilk kez 8 GB RAM modülüne sahip bir akıllı telefon geliştirdi. Zenfone AR adını verdikleri bu akıllı telefon CES 2017‘ye damgasını vurdu diyebiliriz. Aslında hiç birimiz yeni bir akıllı telefon beklemiyorduk. Tahminler vardı fakat bu kadar sağlam olacağını tahmin etmek çok zordu. Üstelik cihaz hakkında hiçbir sızıntı internette yayınlanmamıştı.

asus zenfone ar 004
İlklerin telefonu olarak lanse edilen yeni Zenfone AR akıllı telefonu Google‘ın Daydream VR platformunu birebir destekliyor. Aynı zamanda Tango’yu da aynı anda destekleyebilen ilk cihaz. Bu sayede ise sanal ve arttırılmış gerçeklikleri bir arada kullanıcılarına sunabiliyor.

Gelelim ASUS Zenfone AR teknik özelliklerine. 6.0 inçlik büyük bir ekran ile tanıtılan cihaz, AMOLED QHD ekrana sahip. Aynı zamanda Qualcomm’un Snapdragon 821 işlemcisi ile geliyor. Son nesil işlemci olması, cihazın alınabilirlik kapasitesini direkt olarak üst seviyeye çekebilir. Ek olarak grafik tarafında Adreno 530 GPU’su bulunuyor.

asus zenfone ar 006
8 GB RAM’li cihazda 23 megapiksellik arka kamera, 4K video çekimi yapan Sony IMX318 sensörü bulunuyor. Ön tarafta ise 8 megapiksellik bir Selfie kameramız yer alıyor. Zira cihaz teknik özellikler bakımından “daha ne olsun” dedirtiyor.

Bir de yeni Zenfone AR modelinde Tango platformunun teknik gereksinimlerini karşılayabilmek için hareket izleme ve derinlik algılama kameraları da yer alıyor. Yine bunun bir ilk olduğunun altını çizelim. Yeni amiral gemi Android 7.0 Nougat ile birlikte geldiği gibi, aşırı ısınmayı önleyebilmek için de özel buhar soğutma teknolojisini tercih etmiş. Şimdi neden CES 2017 etkinliği başladığında “ilklerin telefonu” dediklerini çok daha iyi anlayabiliyoruz.

asus zenfone ar 005
Yeni ASUS Zenfone AR modeli 2017’nin ikinci çeyreğinde piyasada satışa sunulacak. Cihazın satış fiyatı hakkında henüz bir bilgi verilmezken, minimum 800 dolardan başlayacağını şimdiden kesinleştirmek doğru olabilir.

asus zenfone ar 002
Teknik detaylar

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler