Cumartesi, Nisan 20, 2024

CGI Teknolojisi Nedir?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu konumda CGI Teknolojisinden bahsedeceğim. Süper kahraman filmleri izlerken gerçekten ekranlara kilitleniyoruz. Marvel kahramanlarını buna örnek gösterebiliriz. Örneğin herkesin çok sevdiği Spiderman yani Örümcek Adam yada Deadpool, bu kahramanların olduğu filmleri izlemek bizler için vazgeçilmez. Peki nasıl oluyor da Spiderman uçuyor yada Deadpool sahnelerinde uçmalar ve diğer olağanüstü şeyler nasıl yapılıyor ? 

Tam da bu noktada CGI Teknolojisi kocaman bir merhaba diyor. Öncelikle CGI açılımına bakalım. CGIComputer generated imagery yani Bilgisayar üretimli imgeleme deniliyor. Green Screen yani yeşil ekran adını almış olan sistemin daha gelişmiş halidir. Genel olarak Bilgisayar ile yaratılmış görüntü diyebiliriz. Bu teknolojinin filmlere sağladığı katkı çok büyük. 

CGI Teknolojisi Nedir 1

CGI Teknolojisi Nedir 2

Bu teknoloji sadece filmlerde yok, oyunlarda bile kullanılıyor. CGI Teknolojisi sayesinde film maliyeti azalıyor. Şimdi ise bu teknoloji ile yapılmış filmlere göz atalım.

1. AVATAR

Avatar filmi zaten ilk çıktığı zamanlar çok yoğun ilgi görmüştü ve izlenme rekoruna sahip. Gerçekten uğraşmışlar diyebiliriz.

2.Yüzüklerin Efendisi

3.Transformers Ayın Karanlık Yüzü

İsmail Dikmen
İsmail Dikmen
Türkiye'nin sektörel birçok kurumsal ajans ve firmalarında dijital pazarlama, e-ticaret sorumlusu olarak çalışmaktadır/çalışmıştır. 5 yıllık sektör deneyimi bulunmaktadır.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler