Perşembe, Eylül 5, 2024

Chery Arrizo 8 Türkiye’ye Ne Zaman Gelecek? Özellikleri Neler?

Paylaş

Chery’nin Türkiye operasyonları hız kesmeden devam ediyor. Bir yanda Tiggo modelleri bir yanda Omoda derken ülkemiz pazarında da aranan markalardan biri haline gelen Chery, şu sıralar ülkemize yeni araçları da getirme hazırlıklarına başladı. Markanın merakla beklenen otomobillerinden birisi de Chery Arrizo 8 modeli.

Arrizo’nun diğer Chery araçlarından bir farkı var. Zira bu kez SUV değil de markanın sedan modeliyle karşı karşıyayız. D segment sedan olarak değerlendirilen aracın ne zaman çıkış yapacağı konusuna gelmeden önce teknik özelliklerinden söz ederek işe başlayalım.

Chery Arrizo 8 Nasıl Özelliklerle Geliyor?

Bir kere aracın tasarımsal olarak dikkat çeken bir yanı olduğunu söylememiz lazım. Ön kısımda geniş bir ızgara alanına sahip olan seri, markanın karakteristik haline gelen ızgara yapısını koruyor. Bunun dışında aracın ön kısımda oldukça ince LED aydınlatma grubunun yer aldığını görüyoruz.

Arka kısma geçtiğimiz zaman tek parça LED aydınlatma direkt olarak dikkat çeken kısım olacak. Tam boy uzanan LED aydınlatmanın orta kısmında Chery yazısı ve hemen alt bölümünde de aracın isminin yer aldığı amblemi göreceğiz. Arka kısımda en çok dikkat çeken bölüm ise egzoz çıkışları olacak diyebiliriz. Zira her iki yanda ikişer adet olmak üzere 4 egzoz çıkışının kullanıldığını görmek mümkün olacak. Tabii ki bunun tasarımsal olduğunu da belirtelim. Aslında çıkışlar 4 adet değil. Görsel açıdan hazırlanmış bir dokunuş.

Chery Arrizo 8

Sportif bir dış tasarımı benimseyecek olan seri, 4.78 metre uzunluk, 1.84 metre genişlik ve 1.46 metre yükseklik değerlerine sahip. Aracın aks mesafesi ise 2.79 metre olarak belirlenmiş ki bu da demek oluyor ki geniş bir iç hacme yer verilecek.

Gelelim iç tasarım kısmına. İç tasarımda da premium bir araç hissini alabiliyorsunuz. Sürücünün kapı kenarına konumlandırılan kontrol butonları. Hemen üzerinde yer alan koltuk ayarlama paneli. Şık kapı kolları ve Premium kaplamalar aracın iç tasarımının oldukça şık bir hale gelmesini sağlamış durumda.

BENZER:  JAECOO 7 Modelleri Türkiye’ye Gelmek Üzere Gemilere Yüklendi

Chery Arrizo 8

Yenilenmiş vites kontrol kolu ve geniş şaft alanı bir yana, serinin merkezinde dev bir multimedya ekranı bizi karşılayacak. 24 inçlik kavisli ekran, sürücü odaklı bir ekran olmasına karşın, multimedya kontrol ekranının da bir hayli geniş tutulduğunu ekleyelim. Zaten 8 adet Sony hoparlörün bulunduğu ses sistemi de yolcuların bir hayli keyifli seyahat etmelerini sağlayacaktır.

Gelelim Motor Özellikleri Kısmına

Chery Arrizo 8 iki ayrı motor seçeneğiyle geliyor. Birinci seçenekte 1.6L turbo benzinli seçenek. Bu seçenekte 197 beygirlik güç ve 290 Nm tork değeri göreceğiz. Ülkemize gelecek olan modellerde de bu motor seçeneğinin sunulması bekleniyor.

İkinci motor kısmında ise 2.0 litrelik turbo benzinli motor olacak. Bu motorda da 254 beygir ve 390 Nm tork bulunuyor. İkinci seçeneğin ülkemize gelmesini beklemiyoruz. İlerde gelir mi ya da 254 beygir versiyon Arrizo 8 ne zaman satışa çıkar bilemiyoruz. Şimdilik beklenti en azından kısa vadede bu versiyonun gelmeyeceği yönünde. Her iki seçenek kısmında da 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman olacak.

Chery Arrizo 8

Chery Arrizo 8 Ne Zaman Satışa Çıkacak?

Markanın bu konuda resmi bir açıklaması olmamakla beraber serinin 2024 yılının Mart ve Nisan ayı gibi satışa çıkmasını bekliyoruz. Tahminimiz yakın zamanda resmi açıklamanın da geleceği yönünde. Chery Arrizo 8 Türkiye’ye ne zaman gelecek sorusu net olarak yanıt bulduğu zaman, haberimizi bu ölçüde güncelleyeceğiz. Şimdilik kesin çıkış tarihi için markayı beklememiz gerekiyor.

Bildiğimiz Ek Özellikler 

  • Fren Destek Sistemi
  • Fren Geçersiz Kılma Sistemi
  • Elektronik Fren Desteği
  • 10 hava yastığı
  • 18 ayrı sürüş asistanı
  • 360 derece çok yönlü görüş kamerası
  • 6 yönde ayarlanabilen sürücü koltuğu
  • Panoramik cam tavan
  • LED-DRL ışık sistemi
  • ve çok daha fazlası.

silkroad gaminggentr
Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Popüler Haberler

Nasıl Yapılır?

Diğer Haberler