Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Chery Omoda 5 Türkiye Fiyatı ve Özellikleri! Çinli Dev Geri Döndü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Yüksek teknolojileri ve dikkat çeken tasarımlarıyla karşımıza çıkan yeni Chery araçları sonunda ülkemizde. Daha önce amiral gemisi modeli olan Tiggo 8 Pro için detayları paylaşmıştık. Şimdi de yeni SUV ailesinin en mütevazi modeli olan Chery Omoda 5 için özelliklere ve fiyatlara bakacağız.

Ailenin diğer üyelerinden farklı olarak Omoda 5 serisinin özellikler tasarımıyla dikkat çektiğini de belirtelim. Aracın teknik özelliklerine bir bakalım.

Chery Omoda 5 Özellikleri ve Tasarım Ayrıntıları

Aracın ön kısmına baktığımız zaman, dev ızgara karşımıza çıkıyor. Rende yapısına benzer ızgara tasarımıyla kendisini gösteren model, çok ince LED’lere sahip ve bu da aracı biraz daha ilgi çekici olarak gösteriyor.

Yine arka kısımda da ince stop lambaları kendisini gösterirken, hemen alt kısımda ise bagaj kapağının daha keskin çizgilere sahip olduğunu da ekleyelim.

Chery Omoda 5

Aracın jantlarında da yine Tiggo modellerinde olduğu gibi 18 inçlik jantların kullanıldığını da ekleyelim. Turuncu ve kırmızı marşpiyel bölümleri de dikkat çekmekte.

C-SUV sınıfında yer alan Chery Omoda 5, boyutlar konusunda ise biraz daha küçük. 4400 mm uzunluk, 1830 mm genişlik ve 1585 mm yükseklik değerleri de aracın ölçüleri olarak karşımıza çıkıyor. Segmente göre baktığımız zaman ölçüler mantıklı. Öyle ki aks mesafesi de 2630 mm seviyesinde. HR-V modeliyle karşılaştırdığımız zaman daha uzun ve daha geniş bir kasanın kullanıldığını görüyoruz.

Chery Omoda 5

İç kısımda ise biraz daha farklı bir yapı bizi karşılıyor. Düz direksiyon simidi aracı daha sportif kılmış. Bunun dışında tam orta kısımda 10.25 inçlik bir multimedya panelinin yer aldığını da ekleyelim.

Gelelim motor kısmına. Diğer tüm yeni Chery modellerinde olduğu gibi bu modelde de 1.6 litrelik 4 silindirli bir turbo benzinli motor karşımıza çıkıyor. 197 beygirlik motor ile beraber şanzıman kısmında ise 7 ileri DCT şanzımana yer veriliyor. Tork değeri de 290 Nm tork olarak geliyor. Burada da bir değişim yapılmamış.

Chery Omoda 5 Fiyat Nasıl?

VersiyonFiyatLansman İndirimi
Excellent980.000 TL930.000 TL
Luxury920.000 TL870.000 TL
Comfort860.000 TL810.000 TL

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

10 YORUMLAR

  1. normalde böyle üstüne koyup satamazlar bunları hemen şikayet etmek gerekir ellerinden bayilikleari alınır biz halk olarak da dik durmamız gerekir ve üstüne konulmuşsa almamak gerekir

  2. vergiler olmasa galiba TR deki fiyatı 400 veya 500 bin bandında. asgari ucretli çalışan bir insan veyahut evi kira olan bir memur bile şu anki bankaların vermiş olduğu çok faizli kredi ile bile bu 1 mil.300 bin lik suv araci almasi imkansız ama diğer suvlarin fiyatina bakıldığında bu kalitede bir aracin 1 mil. 300 bin bedeli olmasi gayet uygun ve maaşi dolgun olan bir insan gayet rahat alabilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler