Cumartesi, Nisan 20, 2024

ChromeOS için PhoneHub Duyuruldu!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Google’ın kendine ait dizüstü bilgisayarlar için geliştirdiği işletim sistemi ChromeOS’in 10. doğum günüyle birlikte Google, Android telefonların ChromeOS ile daha iyi çalışmasını sağlamak için tasarlanmış Telefon Merkezi dahil bir dizi yeni özelliği duyurdu. PhoneHub servisi, Android telefonunuzdan temel özellikleri Chromebook’unuza getiren yerleşik bir kontrol merkezi sunuyor. Bu özellik aslına bakıldığı zaman Microsoft’un yakın zamanda Samsung ile olan işbirliği dahilinde Your Phone (Telefonunuz) uygulamasıyla sunduğu telefonu bilgisayardan kontrol edebilme hizmetiyle birebir aynı.

google phone hub
ChromeOS için PhoneHub Duyuruldu! 2

Bu özellik, Chromebook’unuzdan metin mesajlarını okumanıza ve yanıtlamanıza, telefonunuzun pil seviyesini ve hücresel sinyalini kontrol etmenize, hotspot’unuzu açmanıza ve hatta bulmanıza olanak tanıyor. PhoneHub, Android telefonunuzda en son açtığınız Chrome tarayıcı sekmelerini de gösteriyor, böylece bir işe kaldığınız yerden devam etmeniz kolaylaşıyor.

ChromeOS artık telefonunuzdaki WiFi ağlarını da senkronize edebiliyor, yani Chromebook’unuz artık telefonunuzun önceden bağlanmış olduğu WiFi ağlarının kapsama alanına girdiği an otomatik olarak bağlanabilecek. Google ayrıca ChromeOS ve Android cihazlar arasında Nearby Share (Yakın Paylaşım) özelliğini sunmayı planlayarak, dosyaları cihazlar arasında anında ve güvenli bir şekilde paylaşmanıza olanak tanıyacak

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler