Perşembe, Nisan 25, 2024

Çin’de Yürüyüş Tanıma Teknolojisi İle Kimlik Tespiti Yapılabilecek

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çin’de yürüyüş tanıma teknolojisi geliştirildi. Bu yürüyüş tanıma teknolojisi sayesinde insanın yüzü kameraya görünmese dahi kim olduğunu tespit edebiliyor. Geliştirilen yürüyüş tanıma teknolojisi sayesinde aranan suçluların yüzü görünmese dahi kolay bir şekilde yakalanabilecek.

 

Yüz Görünmese Dahi Kim Olduğunu Tespit Edilebilecek

Çin hükumeti sokaklarda, caddelerde vatandaşlarını izlemek için çeşitli teknolojili kameralar kullanıyor. Aranan şüpheliler şuanda yüz ve göz tarama teknolojisinden yararlanılarak tespit edilebiliyor. Fakat bazı durumlarda vatandaşların yüzleri görünmediğinden kim olduğu tespit edilemiyor.

880x495 cmsv2 f8e82a22 7e71 5fb1 ba97 b9d541bc8e6a 3422206

 

Yeni geliştirilen yürüyüş tanıma teknolojisi sayesinde vatandaşların yüzleri görünmese dahi yürüyüşünden kim olduğunu tespit edebilecek. Bu sayede yüzlerini gizleyen şüpheliler kendilerini saklayamayacak. Bu teknoloji Watrix şirketi tarafından geliştirildi. Watrix şirketinin CEO’su Huang Yongzhen, geliştirilen bu yazılımda vatandaşın sırt dönük ve 50 metre uzaklıkta olsa dahi kimlik tespiti yapabileceğini belirtti.

Çin hükumeti Müslüman nüfusun yaşadığı bölgede güvenlik denetimlerini arttırmıştı. Özellikle Çin’in uzak batı bölgesinde yer alan Sincan Uygur Özerk Bölgesi 170 milyondan fazla yüz tanıma özellikli kamera ile denetleniyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler