Perşembe, Nisan 25, 2024

Çin’in Devi Aliexpress Türkiye’ye 1 Milyar Dolar Yatırım ile Giriş Yapıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Amerika ile geçtiğimiz hafta ortalık epey bir gerildikten sonra, dolar 7 TL’ye kadar fırladı. Ancak ardından yapılan açıklama üstüne açıklamalar ve yeni anlaşmalar dolar konusundaki krizin aslında bir balon olduğunu gösterdi ve şuanda 5.70 seviyelerine kadar indi. Şimdi ise Çin’in devi Aliexpress Türkiye‘ye 1 milyar dolar ile giriş yapacağı doğrulandı.

İlk Etapta 1 Milyar Dolar Yatırım

Aliexpress bilmeyen yoktur diye tahmin ediyorum. Zira Jack Ma tarafından kurulan şirket, şuanda dünyanın en büyük e-ticaret sitelerinden bir tanesi. ABD ile Türkiye arasında çıkan krizden sonra Türkiye dost ülkeler ile görüşmelerine devam ederek büyük destek gördü. Maddiyat olarak bunlardan ilki Katar’dı. İkincisi de Çin oldu.

Katar 15 milyar dolar ile Türkiye’ye yatırım yapacağını açıkladıktan sonra, ülkede adeta bayram havası yaşandı. Hemen hemen tüm Katar gazetelerinde Türkiye’ye karşı olan dostluklar yazılırken, bir haber de Çin’in devi Aliexpress‘ten geldi.

Firma ilk etapta Türkiye’ye 1 milyar dolar yatırım ile giriş yaparken, satın almış olduğu Trendyol ile birlikte de projelerine devam edecek.

aliexpress jack ma 002

Aliexpress Türkiye’de Merkez Açacak mı?

Bu konuda ciddi iddialar var ve Jack Ma‘nın Türkiye’de merkez açma konusuna sıcak baktığı söyleniyor. Zira Türkiye – Çin görüşmelerinde “yerli para” kullanımının iki ülke arasında hızlı bir şekilde başlatılması ve ABD ile olan sıkıntılara karşı Çin’in Türkiye’nin yanında olduğunu göstermesi amacı ile bu tür dostluklara sıcak baktığı da biliniyor.

Şuanda bu bilgi çok taze olduğu için “kesin yapacak” diyemiyoruz. Ancak bu konuda araştırmalarımıza ve yurt dışı kaynaklardan da içerikleri sorgulamaya devam ediyoruz. Fakat Türkiye‘ye 1 milyar dolar yatırım ile Aliexpress‘in giriş yapacak olması, istenilen verimin devam etmesi taktirde merkez açabilme ihtimalini de doğuruyor.

Zaten Trendyol‘u satın aldıktan sonra artık e-ticaret devinin temsilcilerini Türkiye’ye sıkça göreceğimiz için, burada olup biten tüm gelişmeler 1 sene içerisinde netleşecektir.

aliexpress 003

“Depo ve Arazi Bakılıyor”

Aliexpress’in Avrupa sorumlusunun şuanda Türkiye’de olduğu ve yetkililer ile depo – arazi için yer baktıkları konuşuluyor. Eğer istenilen arazi koşulları ve yer temin edilirse, Aliexpress İstanbul merkezli bir tesis kuracak. Bu bağlamda Aliexpress web sitesinin Türkçe dil desteğini “TAM” olarak yayına alması ve yeni iş olanaklarının doğması hem çalışanlar için hem de Aliexpress üzerinden alışveriş yapan kullanıcılar için çok iyi olacak.

aliexpress 004

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler