Perşembe, Nisan 25, 2024

CoD Özüne Dönüyor: Call of Duty 2. Dünya Savaşı Geliyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bundan bir kaç sene önce yapımcı Activision tarafından alınan karar Call of Duty‘nin özünü bozarak büyük bir hataya neden olmuştu. Hatta çıkarttıkları Infinite Warfare oyunu dislike rekoru yiyince akılları başlarına geldi ve şimdi tekrardan CoD 2.dünya savaşına geri dönüyor.

Yeni Call of Duty Serisi Nasıl Olacak ?

İlk olarak 2003 yılında 2.Dünya savaşı hikayesi ile karşımıza çıkan Call of Duty, Bilim-Kurgu’ya geçiş yaptıktan sonra büyük hüsrana uğramıştı. CoD’un 13.serisi olan Infinite Warfare, firmayı ve oyuncuları pek memnun etmeyince işler değişti.

Daha fazla bilim kurgu senaryosunun yazılmayacağı konusunda önemli bilgiler paylaşıldığı gibi, CoD bundan sonraki serisini yine 2.dünya savaşı senaryolu devam ettirecek. Şuanda Infinite Warfare tasarımcısı olan Thomas Szakolczay tarafından yapılan açıklamaya göre: “CoD artık bilim kurguya odaklanmak istemiyor. Bu konuda yeni şekil ve değişimler başlatıldı. Yeni senaryo artık yaşanmış ve yaşanılabilirliği yüksek olan çizgide devam edecek.” dedi.

call-of-duty-ikinci-dunya-savasi-002
Yeni Bir Öykü CoD’a Yazılıyor

Thomas Szakolczay CoD dünyasını tekrardan özüne döndürebilmek için çok ciddi senaryoların ele alındığını açıklarken, daha önceden oyun dünyasında yaşanmamış, ancak tarihte yeri olan bir seri ile oyun severlerin karşısına çıkmak istediklerini belirtti.

Yorum yapmak için şuan çok erken tabii ki. Ancak firma da serinin tutmadığının ve oyuncular tarafından beğenilmediğinin farkında. Bu konuda ciddi adımlar atacaklarını ben de düşünüyorum. Zira bu şekilde devam edecek olurlarsa kepenk kapatmak durumunda kalabilirler.

4 Kasım tarihinde resmi olarak Call of Duty: Infinite Warfare çıkacak. Her ne kadar intro ve trailer videolarında dislike rekorları kırılsa da, satış rakamlarına göre yeni senaryolar kafalarda şekil değiştirmeye başlayacak.

call-of-duty-ikinci-dunya-savasi-003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler