Cuma, Mart 29, 2024

Corsair CES 2020’de yeni ürünlerini tanıttı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Bu sene CES 2020 epey bir hızlı geçiyor. Oyuncu ekipmanları konusunda uzman olan Corsair ise pek çok yeni ürününü tanıttı. Geçtiğimiz sene satın aldığı ve Corsair bünyesinde bulunan Elgato’da yeni ürünlerini tanıtan firmalar arasında yer alıyor. Gelin bu profesyonel ve sıra dışı ürünlere bir göz atalım.

1-) Corsair K95 RGB Platinum XT mekanik oyun klavyesi

Corsair K95 serisi mekanik klavyeleri tanıyoruz. iCue yazılımı ile birlikte uyumlu olarak gelen yeni klavye, MX SPEED serisi mekanik anahtarların yanı sıra, klavyenin yazılımında Elgato Steamdeck desteği bulunan ilk model olma özelliğine sahip. Bu sayede yayın yaparken, çok kolay makro atamalarını yazılım üzerinden gerçekleştirebiliyorsunuz. Klavyenin tıklama ömrünün ise 100 milyon olduğu belirtiliyor.

FPS ve MOBA oyuncularına özel olarak geliştirildiği belirtilen Corsair K95 RGB Platinum XT oyuncu klavyesi 1000Hz iletim oranına, 6 adet makro tuşuna, Full NKey ve %100 Antighosting özelliklerine sahip. Ürünün şuanda Amazon satış fiyatı ise 199 dolar olarak belirlenmiş. Türkiye’deki herhangi bir perakende sitesinde henüz bir fiyat bilgisi göremedik.

corsair k95 rgb platinum xt 002

2-) Elgato Keylight Air

Corsair yayıncı tarafına büyük önem veriyor ve bu bağlamda Elgato’nun profesyonel yayıncı ekipmanları üretmesini sürekli planlıyor. Gördüğümüz kadarı ile de çok iyi ürünler çıkartmaya başladılar. Onlardan biri de Elgato Keylight Air ürünü. Yayın yaparken yüzünüze beyaz ışık yansıtarak daha net görüntüler almanızı sağlayan bu ürün, Amazon’da 129 Euro’dan satışa çıkartılmış.

Açıkçası Türkiye pazarına göre aydınlatma konusunda biraz pahalı geldiğini söyleyebilirim. Ürün 1400 lümen, Mac/Windows/Android ve iOS uyumlu olarak çalışıyor. Elgato yazılımı üzerinden de ışığın parlaklığını ve renk tonunu ayarlayabilmeniz mümkün.

corsair yayinci sistemi

elgato keylight air

3-) Elgato 4K60 S+ Game Capture

Bu ürün oyun oynarken, bios kayıtları alırken, ekran kaydı almanız gerekirken veya siz oyun oynarken aynı zamanda oynadığınız oyunları anlık olarak sıfır lag veya kasma yaşamadan kaydetmenizi sağlayan bir ürün.

Bilgisayarınızda oyun oynadığınız zaman, diğer monitöre de Elgato 4K60 S+ oyun yakalama cihazını bağladığınızda kayıtlarınızı içerisinde yer alan dahili microSD kart içerisine almaya başlayabiliyorsunuz.

elgato game capture 4k60 s plus 004

Biz testlerimizde ekran kaydı yakalama cihazlarına çokça ihtiyaç duyuyoruz. Her ne kadar şuan için farklı marka kullansak da, bilgisayarda hem oyun oynayıp hem de aynı anda ekran kaydı aldığınız zaman FPS’lerinizde %8’lik bir düşüş yaşayabiliyorsunuz. O yüzden profesyonel anlamda kayıt yapmak isteyen tüm kullanıcılar için Elgato 4K60 S+ ürünü geliştirilmiş.

Şuanda Amazon satış fiyatı ise 399 Euro olarak belirlenmiş. Türkiye satış fiyatının tahmini olarak 5999 TL civarında olmasını bekliyoruz. Dediğim gibi, bu ürün tamamen profesyonel kullanıcılara yönelik geliştirilmiş.

elgato game capture 4k60 s plus 003

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler