Perşembe, Nisan 25, 2024

Creality Uzay Robotik Projesi Basın Toplantısına Katılıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Creality tarafından desteklenen Uzay Robotik projesi, Brezilya’daki çocuklara 3D teknolojisinin aktarılması adına yeni bir kapı açtı. AEB, FNDE, UNB başkanları, Brezilya Çin temsilcisi Liang Tian ve Brezilya’daki diğer temsilciler diğer yüzlerce öğretmen ile birlikte büyük etkinliğe canlı bağlanacak.

Basın Toplantısına Çin’den ve Brezilya’dan Önemli Temsilcilerden Katılım

8 Eylül 2021’de dünyanın önde gelen 3D yazıcı üreticisi ve tedarikçisi Creality, Brezilya Bilim, Teknoloji ve Yenilik Bakanlığı’nın (MCTI) kurumsal desteği ve Brezilya Uzay Ajansı (AEB) aracılığıyla Brezilya Ulusal Eğitim Geliştirme Fonu (FNDE) ve Brasilia Üniversitesi (UnB) tarafından geliştirilen Uzay Robotik Projesi için ortaklığını resmileştiriyor.

Bu projenin resmi duyurusu da canlı etkinlik şeklinde olduğundan, ülkenin dört bir yanından öğrenciler ve öğretmenler canlı yayına katılacak. Ayrıca Brezilya’daki Çin Temsilciliği de çocuklara 3D teknolojisi ile uzay hayallerinin peşinden koşmalarına yardımcı olma konusunda bu büyük canlı yayın etkinliğine katılması adına temsilcilerini yönlendiriyor.

Kendini Kamu Yararına Adamış bir Şirket

Profesyonel bir 3D yazıcı üreticisi olan Creality bir bütün olarak 3D baskı yazılımı araştırması, 3D yazıcı tasarımı, 3D yazıcı dağıtımı ve yeniden satışını entegre etme konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket şu an dünya çapında 1.6 milyondan fazla kullanıcısı olan, yıllık sevkiyatı 1.2 milyon parçayı aşan ve büyümeyi asla durdurmayan tanınmış bir marka olarak biliniyor.

100’ün üzerinde bağımsız fikri mülkiyet hakları temel patenti ve 1000’den fazla profesyonel Ar-Ge üyesi ile Creality hala tatmin olmuyor. Sadece bir iş devi olmakta yetinmeyen Creality  “Gerçekliği Yarat, Hayallere Ulaş!” misyonunu her zaman akılda tutarak, insanların 3D baskı teknolojisinin rahatlığını yaşamalarını kolaylaştırıyor.

Creality

İlginç Uzay robotik Projesi, Brezilya’daki 150 Şehri Kapsayacak ve 11.000 km’nin Üzerinde Alanda Seyahat Edecek

Uzay Robotik Projesi işbirliği üzerinde çalışan Creality, girişim kapsamında okullara 250 adet 3D yazıcı bağışlayarak bu misyonu gerçekleştirme fırsatı buldu. Tüm proje Ağustos ayından Aralık ayında kadar 4 ay kadar sürecek. Ülke genelinde 150 şehirde 250 okul Creality sponsorluğunda 3D yazıcılara sahip olacak ve mobil laboratuvara dönüştürülen bir kamyon olan TECNOMOB birimi tarafından 25’ten fazla okul ziyaret edilecek.

Kursa katılan her okuldaki öğrenciler, eğitim platformunu cep telefonlarına ya da tabletlerine indirmek adına lisans alacaklar. Bu etkileşimli araç ile öğrenciler, cihaz ekranında kendi robotlarını nasıl monte edeceklerini öğrenecekler ve ayrıca robotik öğretim APP için arka plan görevini üstlenen NASA’nın Artemis Misyonu hakkında da bilgi alabilecekler.

“Bunu, bu ortaklıkta 3D baskı rolümüzü yerine getirmek adına büyük bir fırsat olarak görüyoruz ve aynı amacı güderek Brezilya’daki çocukların 3D baskı teknolojisini tanımalarını sağlamaya çalışan Bebyte’a da bizi bu kampanyayı sağladığı için teşekkür ediyoruz.”

Etkinlik kapsamında Creality CEO’su Danjun Ao; “Gerçekliği yaratın, hayalleri gerçekleştirin. Bu, Creality’de derinden kök salmış felsefedir. “Uzay Robotları’nın lansmanında, bu felsefeyi Brezilyalı ortaklarımızla ve tüm Brezilyalı çocuklarla paylaşmak için bu fırsatı değerlendirmek istiyorum. Sadece çocukların hayallerini gerçekleştirerek tüm insanlığın geleceğini gerçekten yaratabiliriz!” ifadelerini kullandı.

Creality

Tek Bir Projeden Daha Fazlası: Creality, Kamu Refahı İşbirliğinin Daha Fazlasını Karşılıyor

Proje sadece Brezilya’daki çocuklara gerçek faydalar getirmekle kalmıyor. Tüm toplum yanı sıra hükümetin de dikkatini çekiyor. Bu sayede hem eğitimin hem de teknolojinin geliştirilmesine katkı sağlandı.

3D teknolojisi tüm dünyayı değiştirebilecek kritik bir teknoloji olarak umut verici olsa da makine ve eğitim eksikliği nedeniyle çoğu ülkede hala uzak bir teknolojidir. Creality, kamu yararına faaliyetler yürütürken tam olarak bunun peşinde.

Creality, son 7 yılda 3D baskı teknolojisini dünyanın her yerindeki gençlere sevdirmek, imkanları kısıtlı öğrencilere her şekilde yardımcı olmak, Afrika’da uzuv farklılığı olan çocuklar için protez uzuv basmak ve tasarımın kapılarını açmak konusunda çalışmalar yaptı.

Şimdiye kadar, Creality’nin 3D yazıcıları kullanıcıları arasında zaten iyi bir üne sahipti. Marka aynı zamanda çoğu 3D baskı sever tarafından da oldukça beğeniliyor. Ancak daha çok ihtiyaç sahibine yardım etme ilkesi asla durmayacak gibi duruyor.

Brezilya’daki Uzay Robotik projesi sadece bir başlangıç. Gelecekte Creality, daha iyi bir dünya yaratmak için 3D teknolojisini yaygınlaştırmanın yanı sıra kamu refahı ruhunu aktarmak için herhangi bir ülkeden herhangi bir kuruluşla çalışmak istiyor.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler