Cuma, Nisan 19, 2024

CS GO’ya Yeni Irkçı Algoritması Güncellemesi Geldi

Paylaş

silkroad gaminggentr

İnsanların CS GO‘da hileden bıktığı şu dönemlerde Valve‘nin artık bu oyun ile ilgilenmediğini düşünmeye başlamış ve neredeyse her el karşımıza çıkan hilekarlar yüzünden artık çekilmez bir ortam olmaya başladığını düşünmüştük ki yeni ırkçı algoritması devreye girdi. Peki bu güncelleme ile CS GO‘da neler değişmiş gelin bir göz atalım hocalar;

Şiddet – Irkçı Tavırlar – Küfürbazlar

CS GO içerisinde oyuna girdikten sonra insanlar birbirlerine sürekli küfür, hakaret ve ırkçı sözlerde bulunabiliyorlar. Hal böyle olunca bazen oyun o kadar çekilmez oluyor ki, bazı oyuncular oynadığınız oyunu mahvediyor. Kendisini mutelediğiniz taktirde bile gelip sizi blocklayarak oynamanıza engel olabiliyorlar.  

Hemen aşağıda küçük bir oyuncunun oyun içerisinde nasıl takım arkadaşları tarafından kızdırılıp sürekli triggerlandığını izleyebilirsiniz. Hal böyle olunca bu arkadaştan iyi bir performans beklemek doğru olmayacaktır. Bazen izlediğimiz bu tür komik ve gülümseten videolar içimizi ısıtsa da, görünen kısımda hala çok büyük eksiklikler var.

Peki Yeni Irkçılık Güncellemesi Ne İşimize Yarayacak?

Bundan böyle sürekli başkaları tarafından raporlanıyorsanız ve insanlar sizin takım içerisinde iyi bir anlayışa sahip olmadığınızı düşünüyor ve küfür etmeden durmadığınızı belirtiyorsa Valve tarafından otomatik olarak ‘kızgın‘, ‘ırkçı‘ veya ‘öfkeli ırkçı‘ damgası yiyeceksiniz. Sizin gibi yüz binlerce aynı duruma düşen oyuncular olmayacak mı? Tabii ki olacak. İşte siz de bu saatten sonra sizinle aynı kafayı yaşayan oyuncular ile oynayacaksınız.

Bir nevi CS GO‘ya ‘adam olun’ güncellemesi geliyor. Kim ırkçılık yapıyor, kim küfür ediyorsa artık o kişiler damgayı yedikten sonra sürekli kendisi gibi ırkçı insanlara oyunda denk gelecekler. Valve bu durumu sportmenliği ön plana çıkartmak için getirdiği belirtiliyor.

cs go irkci guncellemesi 002

Damgayı Yiyenler Hep Öyle mi Kalacak?

Bir kere alnınıza o damgayı yedikten sonra uzun bir süre düzelmeyi beklemeyin. Zira kendinizi düzeltene kadar, oyun içerisinde oyuncular sizi olumlu bir şekilde bildirene kadar bu durum sürecek. Tercih sizin, bu şekilde devam ederek karşınıza sizden birileri çıktığında ‘neden bu tip oyuncular hep bana geliyor?‘ sorusunu kendinize sormayın.

cs go irkci guncellemesi

Hileler Ne Durumda?

Şuanda CS GO tarihinin belki de en çok hile kullanılan dönemlerinden bir tanesi yaşanıyor. Hile kullanarak oyun kazandığını sanan kişiler yüzünden gerçek oyuncular CS GO’yu bırakma kararı aldı ve PUBG’ye geçiş yaptı. Orada da hile yok mu? Var tabii ki ancak BlueHole politikası Valve’ye göre çok katı ve anlık ilerliyor. CS GO‘da ise hileler yıllardır çözüm bulmadı ve hala bulmaya da devam edecek gibi görünmüyor.

Valve’nin yaptığı en büyük salaklıklardan bir tanesini söyleyeyim size; Adamlar hile kullananları banladık diye açıklama yapıyorlar. İşte ‘tek seferde 100 bin oyuncu banlandı’ diye haberler patlıyor. Ardından bir ay geçiyor ve CS GO‘da paat %50 indirim furyası çıkıyor. Hileden banlananlar 3-5 kuruş vererek yine oyunu satın alıyor ve bu serüven böyle devam ediyor. Anlayacağınız alan memnuuuun – satan memnuuuun politikası sürüyor.

Çok sürmez merak etmeyin. CS GO kan kaybetmeye bu şekilde devam ederse Valve hileler için kalıcı bir çözüm mutlaka üretecek. Ama bunun tarihini ne yazık ki kimse bilmiyor.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

6 YORUMLAR

  1. Keşke csgo da oyuna girdiğimiz de farklı dil insanlar olduğu için oyunda Türkler ve farklı diller ortamı olsa yani Türklerin bir arada olduğu yerde başka dil olmasın

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler