Cumartesi, Temmuz 27, 2024

Cyberpunk 2077’nin Şaşırtıcı Düzeydeki Satış Rakamları Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Son günlerde herkesin duyduğunda çok büyük bir şaşkınlıkla karşıladığı Cyberpunk 2077 satışları belli oldu. CD Projekt Red tarafından geliştirilen oyun 2020 yılında oyun camiasına giriş yaptı. Oyunun ilk zamanlarında optimizasyon sorunları, teknik sorunlar yaşaması oyuncuların oyunu geri iade etmesine sebep oldu. Zamanla getirilen bir çok güncellemelerin sonunda yaşanan optimizasyon ve teknik sorunlar çözülmeye başladı ve bu sayede oyunun oynanabilir hale getirilmesi kullanıcıları yeninden oyuna döndürdü. Güncellemeden sonra grafikleri ve oyun mekaniklerine yoğun ilgi duyulmaya başlanan “Cyberpunk 2077” için 25 Milyon adet satış yapıldığı da açıklandı.

Cyberpunk 2077

 Cyberpunk 2077 Yapım Maliyeti Dikkat Çekiyor!

CD Projekt Red Tarafından geliştirilen Cyberpunk 2077’nin yapım ve geliştirme maliyeti oldukça şaşırttı! Yapımı için 174 milyon dolar bütçe ayrılan oyunun pazarlama kısmında ise 142 milyon dolar harcandı. Toplamda 439.8 milyon dolarlık bir bütçe harcanan oyun Günümüzde  en pahalı ikinci video oyunu olarak ismini kaydettirmeyi başardı. Listenin başında ise 500 milyon dolar bütçe ile Star Citizen yer alıyor.

cyberpunk11

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty 

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty  Steam fiyatı  “1.102,16 TL”   olan projesinde 360 CDPR çalışanı ve daha fazlası ile sayılar artıyor. Projenin geliştirilmesi için 62.84 milyon dolar harcanırken pazarlama kısmına 21.71 milyon dolar harcandı. Duruma baktığımız zaman 3 milyon satış elde edildiği açıklandı. Bu satışlar, 29,99$ ile çarpıldığı sonucunda 90 milyon dolar elde edildiği görüyoruz. Tabii ki ortaya çıkan bu rakamlar doğrudan CD Project RED’in kasasına girmiyor. Burada Steam, PlaySation Store ve Xbox Store için ödenen komisyonlar da var. Elde edilen gelirin %70’lik bir dilimi CDPR firmasının eline kalan miktar olarak bildiriliyor.

Safa Harmanda
Safa Harmanda
Teknolojinin içinde kaybolan kendini geliştirmeye çalışan biri :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler