Cumartesi, Nisan 20, 2024

Cyberpunk 2077 için Sansür Durumu Netleşti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077, ile ilgili ne kadar haber yaptık ya da dünya genelinde bu oyun için ne kadar haber yapıldı bilmek zor.

Resmen oyun çıkmadan eskidi. 3 kere ertelenmesi, tartışmalar, çok iddialı bir oyun olacağının söylenmesi gibi birçok neden oyunun bu kadar konuşulmasını sağladı. Oyun çok konuşuldu evet ama hala konuşulmaya devam ediyor.

Bu sefer çıkış tarihi ya da platform desteği konusunda değil, oyunda yer alacak içerik sansürleri konuşulmaya başlandı.

Cyberpunk 2077 sahnelerinde sansür olup olmayacağına kullanıcı karar verecek

En son bir Twitter sohbet etkinliğinde firmanın yetkili isimlerinden biri olan Lukasz Babiel, sansür konusunda soruları cevapladı.

Yapımda cinsellik içeren ve şiddet içeren çok sayıda sahne olacağı için kullanıcılar herhangi bir sansürün olup olmayacağını sordu. Yetkili isim ise sansürün kullanıcı odaklı olacağını açıkladı. Yani bu şu demek oluyor ki oyuncular isterlerse sansürü açabilecek isterlerse de kapatabilecek.

Cyberpunk 2077

Eğer sansür açık konuma getirilirse, hangi içeriklerde filtreleme olacağını ise ancak ve ancak oyun çıkınca görebileceğiz. Malum hala sahneleri bilmiyoruz. Nasıl içeriklerle ya da sahnelerle karşılaşacağımızı tahmin ediyoruz ama resmiyette detayları bilen yok.

Sansür gereken ya da kullanılabilecek olan sahneleri 10 Aralık’ta öğreneceğiz. Oyun yayınlandığı zaman bu konuda da bir bilgi metni ya da ayar menüsünde aydınlatıcı bir içerik olacaktır.

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler