Perşembe, Nisan 25, 2024

Cyberpunk 2077 Ücretsiz mi Olacak?

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077 ücretsiz olacak iddiaları, sızdırılan bir sosyal medya gönderisinden beridir gündemde. Evet oyun çok eleştiri aldı ve çıktığı dönem geliştiricilerine resmen soğuk terler döktürdü ama bu zaman kadar oyunun ücretsiz olması gündeme gelmedi.

Peki bu iddia nereden çıktı? Oyun ücretsiz oldu mu? Olduysa kimler ücretsiz sürümden yararlanacak? Akal gelen çok sayıda soru var. Hadi cevaplara diyelim.

Cyberpunk 2077 Ücretsiz Olmadı!

Oyun çıkış yaptığı dönemde özellikle PS4 kullanıcılarından çok eleştiri almıştı. Yapım o kadar çok eleştiri aldı ki geri iadeler başladı. CD Projekt Red ise oyuncuların içini rahatlatmak adına sürekli güncelleme takvimleri yayınladı.

“Güncelleyeceğiz sorunlar bitecek” algısı oluştu. Ayrıca yapımın yeni nesil konsollara gelişi de ertelenmişti. Zira bu hataların giderilmesi gerekiyordu. CD Projekt Red arada birçok güncelleme yayınladı ama o beklediğimiz asıl düzenleme güncellemesi olan sürüm 1.5, yeni yayınlandı.

Bu sürümle çok kapsamlı bir çalışma yapıldığını da görmüş olduk. Diğer taraftan oyunun yeni nesil konsollar için beklenen desteğinin de açıldığı duyuruldu. Süreci anlatmamın nedeni, Cyberpunk 2077 ücretsiz sürüm olayının bu güncellemeye ve yeni nesil konsollara çıkış yapılmasına dayanması.

Cyberpunk 2077 Ücretsiz

Evet oyun yeni nesil konsol sahipleri için ücretsiz oldu. Fakat sadece sınırlı süre için. PS5 ve Xbox Series kullanıcılarının, yeni güncelleme sonrasında oyunu denemesi için yapım 5 saatlik oynama süresi boyunca ücretsiz olarak oynanabilecek.

Kaçırmayın: Xbox Game Pass, Şubat 2022 2.dönem Oyunları 

Burada bir mesaj var gibi. Yapım resmen oyunu düzelttik, bir oynayın bakın görün sonra satın alın demiş.

Yani oyunun tamamen ücretsiz olması gibi bir durum söz konusu değil. Belki başka bir bahara belki de Epic Games’in kampanyalarına diyelim. 🙂

Oğulcan Özsezgi
Oğulcan Özsezgi
Yeni teknolojileri incelemeyi seven, bilgisayar aşığı, boş zamanlarında 3D modelleme ile uğraşan bir yandan da aktif olarak editörlük yapan bir genç. :)

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler