Cumartesi, Nisan 20, 2024

Cyberpunk 2077’nin Yeni Yaması Olası Epilepsi Oranını Azaltıyor

Paylaş

silkroad gaminggentr

Cyberpunk 2077 geliştiricisi CD Projekt Red (CDPR), bazı sekansların epileptik semptomlara neden olma potansiyelini azaltabilecek bir oyun güncellemesi sunuyor. Bu hafta başlarında Game Informer editörü Liana Ruppert, nöbet risklerini gün ışığına çıkardı. 1.04 düzeltmesi artık PlayStation konsollarında ve bilgisyarda yayında ve CDPR, Xbox’ta “mümkün olan en kısa sürede” güncelleme yapmak için çalışıyor.

CDPR, “braindance” dizilerinin görünüşünü değiştirdiğini söylüyor. Bu sekanslar sırasında karakterinizin gözlerinin önüne kırmızı ve beyaz ışıklarla yanıp sönen bir cihaz yerleştirilir. Oyunu oynarken epileptik bir dönem geçirdiğini bildiren Ruppert’e göre, etki, gerçek nörologların teşhis için nöbetleri tetiklemek için yaptıklarına benzer.

CDPR’nin yama notlarına göre, braindances sırasındaki yanıp sönme etkisi “yumuşatıldı ve flaşların frekansı ve büyüklüğü azaltıldı”. Ruppert, düzeltmenin test edilmesine yardımcı olmak için bu hafta stüdyoyla çalıştığını söyledi. Ruppert, “Bunun BİRÇOK epileptik ve epilepsi hastasının Cyberpunk 2077’de daha güvende hissetmesine yardımcı olacağını düşünüyorum” dedi.

Güncellemede, bir oyuncu telif hakkıyla korunan müziğin çalmasını devre dışı bırakmak için bir ayarı değiştirdiğinde bile bazı telif hakkıyla korunan şarkıların çaldığı bir sorunla ilgili olanlar da dahil olmak üzere birçok başka düzeltme vardır. CDPR, potansiyel olarak bir DMCA ihtarını tetiklemekten kaçınmak için geçici bir çözüm olarak Perşembe günü yayıncıları oyundaki tüm müzikleri kapatmaları konusunda uyardı.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler