Perşembe, Nisan 25, 2024

D-Link’ten USB WiFi-6 Adaptörü!

Paylaş

silkroad gaminggentr

D-Link, bilgisayarınıza bir Wi-Fi yükseltmesi vermeyi basitleştirmeye çalışıyor. Ağ şirketi, bir USB belleğe yerleştirilmiş “sektörde bir ilk” Wi-Fi 6 adaptörü olarak adlandırdığı donanımını duyurdu. Dizüstü bilgisayarınıza veya masaüstü bilgisayarınıza takın ve eski Wi-Fi çipinizden daha iyi performans elde edin. Adaptör, 1.200Mbps’ye kadar hızları sizlere sağlayabiliyor.

Bu yükseltme için hedef kitlenin kim olduğu tam olarak belli değil. En büyük avantajları elde etmek için bir Wi-Fi 6 yönlendiricisine bağlanmanız gerekecek ve çoğu kişi hala bunlardan birine sahip değil (Wi-Fi 6 standardı yalnızca iki yıl önce kullanıma sunulmaya başladı). Ve kullandığınız dizüstü bilgisayar veya masaüstü yakın zamanda bellekte herhangi bir zamanda satın alınmışsa, Wi-Fi 6’dan çok büyük bir düşüş olmayan Wi-Fi 5’i destekleme olasılığı var.

wifi
Wi-Fi

Wi-Fi 6’nın bazı faydaları da var. Onu destekleyen cihazlar, yönlendiricilerle daha verimli bir şekilde iletişim kurabilir ve bu da bir ağ üzerinde gelişmiş performans sağlayabilir. Wi-Fi 6 cihazları ayrıca daha güvenli bağlantıları destekliyor.

Adaptör, 2021’in ikinci çeyreğinde 100 dolara satışa sunulacak.

D-Link ayrıca, her ikisi de biraz hava temizleyiciye benzeyen iki yeni Wi-Fi 6 ağ yönlendiricisini duyuruyor. Daha yüksek son model olan AI M32, 3,2 Gbps’ye kadar hız vaat eden çift bantlı bir örgü sistemidir. Bunun altında, D-Link, yaklaşık 1.800 Mbps’lik birleşik bağlantı hızları sunması gereken DIR-LX1870’i tanıtıyor. AI M32, 2021’in üçüncü çeyreğinden itibaren 250 dolara satılacak; DIR-LX1870 bugünden itibaren 130 dolarlık fiyat etiketi ile piyasaya çıkıyor.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler