Cuma, Mart 29, 2024

DDR5 RAM’lerin Çıkış Tarihi Açıklandı

Paylaş

silkroad gaminggentr

DDR5 RAM‘ler çok yakında hayatımıza girecek. DDR4 RAM‘ler ile kıyasladığımızda iki kat daha hızlı performans sunan DDR5 RAM‘ler donanım dünyasını değiştirecek.

DDR5 RAM’ler Neler Sunuyor ?

Bellek standartları firması olan JEDEC yaptığı açıklamada artık DDR5 teknolojisine geçmeye hazır olduklarını ve çok yakında yeni RAM’lerin özelliklerini duyuracaklarını bildirdi. Daha fazla güç verimliliği, iki kat daha hızlı performansı ve DDR4 yoğunluğunu ikiye katlayan mevcut neslin böylece önüne geçilmiş olacak.

DDR5 RAM‘ler ile birlikte ilk defa 128 GB GB modeller ile tanışacağız. Açıkçası bu kadar yüksek boyutlarda RAM’lere ihtiyaç duyulur mu orası aşikar. Şuanda oyunlar için minimum 8 maksimum 16 GB’lık modüller zaten işimizi görüyor. Yeni RAM modülleri ise 2018 yılında piyasada yerini almaya başlayacak.

ddr5 ram

Onun dışında DDR5 RAM‘leri daha çok sunucular ve üst düzey iş istasyonlarında kullanabiliriz. Ek olarak daha düşük modüllerini oyun bilgisayarlarına uygulayarak performans testleri ve DDR4 RAM‘ler ile karşılaştırmalarını sizlere yapacağız.

Bu arada ufak bir not düşelim: AMD DDR4 RAM modüllerine yeni geçmiş durumda. En merak ettiğimiz konu ise yeni RAM modüllerinin AMD platformuna göre yenilik getirip getirmeyeceği olacak.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

38 YORUMLAR

  1. DDR5 ramlerin çıkış tarihi kesin olarak 2018 yılında mı diğer tekliği sitelerini incelediğimde 2020 diye tahmin yürütülmüş veya 2020de çıkacagı söylenmiş.

  2. 4266,67 MT/s ile 8533,34 MT/s arasında transfer kapasitesine sahip olacak , Memory clock 200-266 mhz’de çalışacak. Bus Clock ise 2133,33 Mhz -4266,67 Mhz aralığında modele göre değişiklik gösterek.
    Ayrıca voltaj değeri 0,8V – 1,1 V aralığında olması öngörülüyor. Mobil platformlarda %5 civarı enerji tasarrufu söz konusu olabilir.

    2020 yılında son kullanıcıya sunulacak olan bellek modülleri hali hazırda ekran kartlarında GDDR olarak hizmet vermekte ve bu belleklerin üst nesilleride bulunmaktadır. Fakat modüllere uygun chipsetlerin üretilmesi azıcık zaman alabilir.

    Gürhan Karakaş

  3. 15 Haziran 2020 den yazıyorum. Hani la 2018 de DDR5 ler çıkıyordu. Daha millet DDR4 e yeni alıştı. Bir çok insanda hala ddr3 Sistem kullanıyor.

  4. Amına oturduğumunun orrrrossspu çocuğu hani lan tarih? Çıkış tarihini anan açıklayacaktı da sikişmekten fırsat mı bulamadı götooş?

  5. En çok merak ettiğim ddr5 ramlar mevcut anakartlarımıza uyar mı ona göre b550 anakart yatırımı yapıcam biri yardımcı olursa sevinirim.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler