Salı, Nisan 23, 2024

Devlet Çiftlik Bank Vurgun Rakamlarını Güncelledi: 1 Milyar 139 Milyon TL!

Paylaş

silkroad gaminggentr

Çiftlik Bank faciası hala gündemdeki sıcaklığını korumaya devam ederken, son rakamlar ilk açıklanan rakamların ne yazık ki iki katı. Hatırlarsanız bir kaç ay önce 77 bin kişi tarafından 511 milyon TL para alındığı belirtilmiş ve sonradan Mehmet Aydın paraları Uruguay’a kaçırarak ülkeden ayrılmıştı.

Mağduriyetler Giderilecek mi?

Ne yazık ki bu konuda olumlu bir gelişme ve cevap verebilmek mümkün değil. Zira Çiftlik Bank‘ın savcılık tarafından açıklanan “Nitelikli Dolandırıcılık” olayından sonra kullanıcılar “paralarımızı iade etsinler. Gerekirse imza toplayalım.” dediler. Her ne kadar Mehmet Aydın için çıkartılan arama kararı olsa da, gelişmeler mağdur olanlar nezlinde hiç iç açıcı değil.

Şuanda söylentilere göre Mehmet Aydın‘ın iadesi için Uruguay ile görüşmelerin gerçekleştirileceği belirtilirken, Türkiye – Uruguay arasında anlaşmaların olmaması sebebi ile soruşturmalar bu anlamda devam ediyor.

ciftlik bank mehmet aydin

Mehmet Aydın İade Edilecek mi?

Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile birlikte mağdur olan kişilerin tam sayıları da çıkartıldı. Büyük vurgunun son güncel mağdur sayısı ise 132 bin 222 olarak belirtildi. Yurt dışına kaçırılan ve toplanan para ise 1 milyar 139 milyon TL. Açıkçası şuanda Uruguay’da olan Mehmet Aydın’ın tüm sülalesine yetecek kadar para kaçırması ile birlikte Türkiye’ye de iade edileceğini düşünmüyorum.

Derler ya; dost acı söyler. Uruguay gibi bir ülke bu kadar büyük mebla ile ülkeye giriş yapan zengin bir kişiyi de kolay kolay iade etmeyecektir. Her şeyi geçtim, zaten Türkiye – Uruguay arasında bir suçlu iade politikası ve anlaşması da bulunmuyor.

Bizim oradan suçlu isteyebilmemiz için Interpol tarafından kırmızı bülten çıkacak ki, tüm dünya genelinde arama kararı olsun. Ancak durumları biliyorsunuz, Dünya genelinde Türkiye’ye karşı bir algı operasyonu olduğu şu dönemlerde geçmiş olsun.

ciftlik bank mehmet aydin 002

Çiftlik Bank Tesisinden Bir Kare

ciftlik bank mehmet aydin 004

İşin İçinde Olanlar Göz Altında

Çiftlik Bank mağdurları için bir ihtimal olarak düşünülen şöyle bir olay var; Mehmet Aydın‘ın bankayı kurarken yanında çalıştırdığı tanıdıkları, akrabaları ve dostları Türkiye’de olan tüm çalışanları teker teker göz altına alınıyor. Eğer bu bahsedilen büyük paraların bir kısmı yurt dışına çıkmayıp, göz altına alınan kişiler üzerinden çıkarsa, iade söz konusu belirlenip gündeme gelebilir.

Hürriyet’ten Dinçer Gökçe tarafından hazırlanan bir diğer habere göre; İstanbul Anadolu Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmalara ilişkin tüm dosyaların İstanbul’da toplanması kararı alındı. Başsavcılık ilgili adli makamlara yazı göndererek, sistem üzerinde toplanan paranın tam 1 milyar 139 milyon 972 bin TL olduğu belirtildi. Sisteme resmi olarak dahil olan ve para yatıran kişilerin sayısı ise yukarıda belirttiğim gibi 132 bin 222 kişi.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

1 Yorum

  1. Türkiye’ye Avrupa genelinde belirli konular ve terör operasyonları üzerinden algı operasyonu uzun süredir yapılıyor fakat BU KONU hakkında algı operasyonu ile Interpol kırmızı bülten çıkarılma olayı çok farklı ve alakasız. Avrupa’da olsaydı herhangi bir devletin kendisi koruyup riske edebilecekleri biri değil. Sizi uzun zamandır takip eden biri olarak insanlara gösterdiğiniz samimiyetinizin yanında editörlerin daha dolu haber ve makaleler yazmalarını bekliyorum. Seviliyorsunuz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler