Cuma, Nisan 26, 2024

Disney Plus mobil uygulaması 41 milyon kez indirildi

Paylaş

silkroad gaminggentr

Disney Plus, geçen yılın en popüler Google arama terimlerinden biri olmuştu. Mobil analiz firması Sensor Tower’ın raporuna göre, Disney Plus mobil uygulaması App Store ve Google Play mağazasında 40,9 milyon kez indirildi.

Mobil ortamlardan gelen gelir oranı yüksek

Sensor Tower, Disney Plus‘ın ilk iki ayında mobil cihazlarda tahmini 97,2 milyon dolarlık kullanıcı satın alımı bulunduğunu söyledi. Bu hasılat yalnızca mobil ortamlar için geçerli, akıllı TV’lerde, oyun konsollarında ve Apple TV gibi televizyonlara video akışı yapan cihazlarda olan Disney Plus üyelikleri için geçerli değil.

Disney Plus için bugüne kadar en hasılat yapan ülke ise ABD oldu. Sensor Tower, Disney Plus mobil gelir ve kurulumlarının  %84’ünün ABD’de olduğunu söyledi. Disney Plus ayrıca Kanada, Avustralya, Yeni Zelanda ve Hollanda’da da aktif durumda hizmet vermeye devam ediyor.

5cb06387ec10bb1b4835f7e0Disney‘in hizmet sunumu daha önce gelen birçok rakipten farklıydı çünkü uluslararası pazarları hareket halindeyken dahil etmişti. Bununla birlikte, Sensor Tower, HBO Now‘ın ilk 60 günü boyunca mobil platformda yaklaşık 23,7 milyon dolar hasılat yaptığını ve bunun da yeni bir Game of Thrones sezonunun çıkışı ile aynı orana denk geldiğini belirtti. Disney Plus, Hollywood’un Netflix, Amazon ve son zamanlarda Apple‘ın beğenisine karşı streaming servisleri ile rekabet etmek için kendisini yeniden yönlendiren en yüksek profilli örneklerden biri oldu.

Apptopia, Disney Plus kullanıcılarının mobil cihazlarda yaklaşık 200 milyon saat video akışı gerçekleştirdiğini tahmin ediyor. Netflix’in 1 milyar saat akışı ile yarışamazken, Amazon Prime Video‘nun yaklaşık iki katı izlenilmiş. Fakat yine de bu tahminler yalnızca mobil kullanım için. Disney Plus yepyeni olan içerik kataloğunun yüksek ilgi ve aşırı görüntülemesinin ekmeğini yiyor.

Netflix’in ABD’deki abone büyümesi oranı son çeyreklerde yavaşladı. Bu hafta özellikle Asya-Pasifik bölgesinde güçlü büyüme ve potansiyel artış gösterdi. Büyük yeni rakipler pazara girerken, Netflix yatırımcılara olayların gidişatının değişebileceğinin mesajını verdi.

Disney Plus ülkemizde ne zaman aktif olacak?

En iyi ihtimalle, Disney Plus ülkemize yaklaşık 5 ay sonra gelecek. Türkiye’nin açıklanmaması durumunda daha uzun süre beklememiz gerekebilir. Yerel fiyatlandırma da henüz belli değil. Bazı içerikler de tıpkı Netflix’te olduğu gibi lisans problemlerinden ötürü farklılık gösterebilir.

disney plus 091118

 

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler