Salı, Nisan 16, 2024

Dört Çekirdekli Yeni Intel Core i3-8300 Göründü

Paylaş

silkroad gaminggentr

Intel ilk kez dört çekirdekli bir i3 işlemciyi piyasaya sunmaya hazırlanıyor. Yeni sızdırılan ekran görüntüsünde sistem hakkında bilgiler elde ettiğimiz gibi, giriş seviyeli kullanıcılar için iyi bir alternatif olacak. Fiyat konusunda ise i3 7100’den biraz daha pahalı olması bekleniyor. Gelin şimdi yeni Intel i3-8300 işlemcisine yakından bir göz atalım.

Intel i3-8300 Neler Sunuyor ?

i7-8700K’dan i5-8400’e kadar her şey altı çekirdekli ilerliyordu. Ancak Core i3 serisinin dört çekirdekli olacağı konusunda önceden fikirler ve ip uçları verilse de, kesinleşmediği için piyasada çok tutulmamıştı. Şimdi ise olaylar ciddi ve hiç olmadığı kadar hızlı ilerliyor.

i3 serisinin dört çekirdekli yeni konfigürasyonu, aynı zamanda dört çekirdekli olarak piyasaya sürülen AMD Ryzen 3 serisine doğrudan rakip olacak. Yani burada iki firmanın kıyasıya kapışmasını izliyoruz hocalar. Tam ‘Ryzen 3 çok iyi F/P açısından tercih edilecek’ deniliyor. Aradan bir kaç hafta geçince Intel ‘paaaat’ yeni bir işlemci ile ortaya çıkıyor. Artık her ay akıllı telefon çıkar gibi işlemci ve ekran kartları piyasaya sürülüyor. Sistem toplayanların kafası karışmasın da ne yapsın ?

Intel yeni işlemci serisini şuanda 150 doların altında satacağı söyleniyor. Fakat rakamlar için henüz net konuşamıyoruz. Intel seven kullanıcılar için yeni i3-8300 iyi bir alternatif olabilir.

Core i3 8300 islemci 002

Core i3 8300 islemci

 

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler