Salı, Nisan 16, 2024

Düzce Üniversitesi Lodos E1 Adında Elektrikli Otomobil Üretti

Paylaş

silkroad gaminggentr

Elektrikli otomobillere ivme giderek artarken, bu konuda ülkemizde de çeşitli Üniversiteler ve kurumlarda geliştirmeler devam ediyor. En son Düzce Üniversitesi tarafından geliştirilen elektrikli otomobil Lodos E1 çok yakında resmi olarak performansını sergileyecek. %80 yerli olan elektrikli otomobil Lodos E1 hakkında detaylar haberimizde.

Lodos E1 Nasıl Yapıldı ?

Düzce Üniversitesi öncülüğünde geliştirilen elektrikli otomobil Lodos E1, çok yakında TÜBİTAK’ın düzenlediği yarışta görünecek. Lodos E1 adı verilen otomobilin yayınlanan videosunda sadece keskin ön farkları görebiliyoruz. Yaklaşık olarak 1 yıldır yapımına devam eden Üniversite, aracı karbon fiber ve Glass fiber ile güçlendirmiş durumda.

Şahsen ben de Düzce Üniversitesi’nde okuduğum yıllarda projeler konusunda çok eksikleri vardı, zaman içerisinde bu eksiklikler ve yönetim anlayışı değişerek farklı dallarda güzel gelişmelere sahne oluyor diyebilirim. 2 kişilik olarak üretilen Lodos E1 eletkrikli otomobilin tasarımı da Formula 1 araçlarına benzediği konusunda bilgiler var.

Lodos-Elektromobil
“80 Beygir Gücünde”

Yerli elektrikli otomobil Lodos E1, diğer otomobiller ile karşılaştırıldığında Push-Rod süspansiyon sistemine sahip. Bu da aracı bağımsız olarak ön ve arka süspansiyonlar ile ivme kazanmasını sağlıyor. Önümüzdeki ay düzenlenecek olan TÜBİTAK yarışında Lodos E1’i de performansını ve nasıl çalıştığını görmemiz için bir fırsat olacak. 80 beygir güç üretebilen elektrikli motoru ve otomobilin şasi dizilimi ile birlikte toplamda 500 kg ağırlığa sahip.

200 beygirlik bir araca kafa tutabileceği söylense de, bu konuda biraz daha geliştirilmesi gerektiği tarafındayız. Üretilen otomobilin %80’i yerli yapım, diğer parçalar ise sanırım yurt dışından temin edilmiş durumda. Aracın %100 yerli yapım olması için zaman gerektiği söyleniyor. Şimdilik aracın tasarımları henüz yayınlanmasa da, çok yakında Lodos E1‘i yollarda görebileceğiz. Umarız bu projede istedikleri destekleri de arkalarına alarak ülkemize faydalı bir iş ortaya çıkartmış olurlar. Aracın yapılış detaylarını yukarıdaki galerimizden inceleyebilirsiniz.

Taner AYDOS
Taner AYDOS
PChocasi.com.tr'nin kurucusu aynı zamanda hali hazırda yazmaya devam eden editörü. Boş vakitlerini teknolojik ürünler ile uğraşmaya harcadığı gibi, hem aktif çalışma yaşantısını hem de editörlük çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler