Cuma, Nisan 19, 2024

Dying Light 2’nin Baş Yazarı Techland’dan Ayrıldı

Paylaş

silkroad gaminggentr

Dying Light, 2015 yılında ilk kez piyasaya sürüldüğünde birçok oyuncuyu şaşırttı ve keşfedip parkur yapabileceğiniz eğlenceli bir zombi dolu açık dünya sunuyordu.

E3 2018’de açıklanan devam oyunu, piyasaya sürülmek için epey bir mücadele sarf ediyor gibi görünüyor. Dying Light 2‘nin baş yazarı, açık bir neden belirtmeden Techland’dan ayrıldığını duyurdu.

dying light 2 c engine kullanacak 1

Pawel Selinger, LinkedIn üzerinde yaptığı açıklamada şunları yazdı:”Yirmi iki yıldan sonra Techland ile işbirliğimi sona erdirmeye karar verdim. Hayatımın yarısı boyunca kendimi geliştirmeme ve gerçekleştirmeme izin veren şirkete şükranlarımı sunmak istiyorum. Techland, senin sayende her zaman seni ve tanıştığım insanları destekleyeceğim. Dying Light 2’nin ve sonraki projelerin dünya çapında hit olmasını diliyorum. Güle güle ve iyi şanslar.

dying light

Dying Light 2, 2018 yılında duyurulmasının ardından 2020’nin başlarında, oyunun bir tarih verilmeden ertelendiği duyurulmuştu. O yılın ilerleyen zamanlarında, Dying Light 2’de ‘Anlatı Tasarımcısı’ olarak görev yapan Chris Avellone, kendisine yönelik cinsel taciz iddiaları nedeniyle stüdyodan ayrıldı.

Stüdyodan bu son ayrılışla birlikte, Dying Light 2‘nin geliştirilmesinin ciddi iç sorunlardan muzdarip olup olmadığı sorusu gündeme geliyor. Umuyoruz ki yakın zamanda oyunun son durumuyla ilgili ekip tarafından bir açıklama yapılır.

Zeliha Yılmaz
Zeliha Yılmaz
Teknoloji dünyasının içerisinde kaybolmuş, Radyo Televizyon bölümü mezunu yazmaya sevdalı bir girişimci.

Yorumlar

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlginizi Çekebilir

Diğer Haberler